Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες και στην Φλώρινα



 



Οι «Αγανακτισμένοι» πάνε πλατεία 

- Σε ποια σημεία δίνουν ραντεβού

    25-5-2011 






Στην πλατεία Συντάγματος και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι" Έλληνες. Πρόκειται για την αυθόρμητη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών σε πλατείες της χώρας, στα πρότυπα των Ισπανών "Αγανακτισμένων", που αντιδρούν στην οικονομική κρίση.




Πού δίνουν ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι";

Σε περισσότερες από 30 πόλεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 18.00
οι «Αγανακτισμένοι» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο facebook, ενδεικτικά, τα σημεία όπου θα γίνουν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις είναι:

Αθήνα πλατεία Συντάγματος, Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, Πάτρα πλ. Γεωργίου, Βόλος παραλία Βόλου, έξω από το συγκρότημα «Παπαστράτος», Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας, Λάρισα κεντρική πλατεία, Κοζάνη κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, Ρολόι, Kέρκυρα πλατεία Δημαρχείου, Γιάννενα κεντρική πλατεία, απέναντι από την τ. Νομαρχία, Χίος πλατεία Βουνακίου, Πρέβεζα στο Ρολόι, Σητεία πλατεία Σητείας, άγαλμα Αγνώστου Στρατιώτη, Σάμος πλατεία Καρλοβασίου, Κεφαλλονιά κεντρική πλατεία Αργοστολίου, Γαργαλιάνοι στην πλατεία του χωριού, Καρδίτσα κεντρική πλατεία, Ιεράπετρα έξω από το Δημαρχείο, Ρόδος  πλατεία Κύπρου, Λαμία πλατεία Πάρκου, Λευκάδα κεντρική πλατεία, Κομοτηνή  πλατεία Κομοτηνής, Σέρρες πλατεία Ελευθερίας, Χαλκίδα πλατεία Αγ. Νικολάου, Ξάνθη  κεντρική πλατεία στο ρολόι, Χανιά πλατεία Αγοράς, Πύργος κεντρική πλατεία, Ναύπλιο πλατεία 3 Ναυάρχων-Δημαρχείο, Καστοριά πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, Σύρος Ερμούπολη,   Πτολεμαΐδα κεντρική πλατεία,Καβάλα πλατεία Ελευθερίας, Φλώρινα κεντρική πλατεία στον πεζόδρομο,  Έδεσσα πλατεία Ελευθερίας,   Άρτα πλατεία Αγίου Δημητρίου,  Άνδρος Σταυροπεδα, Κόρινθος Περιβολάκια, Ζάκυνθος πλατεία Αγίου Μάρκου.

Το ελληνικό κίνημα οργανώθηκε μέσω του ίντερνετ και σε περίπτωση που όλοι όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον, συγκεντρωθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στo Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, τότε αυτές θα μετατραπούν σε Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Το έναυσμα για τη διαδικτυακή οργάνωση των Ελλήνων έδωσαν οι Ισπανοί και το σύνθημά τους: «Μην φωνάζετε, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Έτσι, δημιουργήθηκε μία πρώτη ομάδα στο Facebook που καλούσε σε ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και μία δεύτερη στον Λευκό Πύργο.

Το απόγευμα, χθες, όμως, την ώρα που 7.000 άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, η αθηναϊκή ομάδα των "Αγανακτισμένων" εξαφανίστηκε από το Facebook.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε είναι «η εκδήλωση ακυρώθηκε» και αμέσως στο διαδίκτυο ξεκίνησε μια φημολογία σχετικά με την τύχη των Ελλήνων "Αγανακτισμένων".

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα. Σήμερα το πρωί η αθηναϊκή ομάδα είχε πάνω από 20.000 φίλους.

Στα μηνύματα τους τα μέλη και φίλοι της ομάδας καλούν τους πολίτες στο Σύνταγμα, σε μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς πλακάτ και κομματικές «ταμπέλες». 



Πηγή: real.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αποστομωτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που κατηγορεί τους ΕΛΛΗΝΕΣ....


Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern 

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».


Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.


Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.


Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.


Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.
===========================================


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.


Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.


Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.


Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:


α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.


γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.


δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.


ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).


στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.


Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !


Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.


Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;


Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!


Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μικρή πατρίδα






















  • Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
    Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος


    Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
    τα χρόνια μου είχαν ρίζες ήταν δέντρα
    που τα 'ντυσε με φύλλα η καρδιά
    και τ' άφησε ν' ανθίζουν μες την πέτρα
  • Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
    οι άνθρωποι που αγάπησα ήταν δάση
    οι φίλοι μου φεγγάρια ήταν νησιά
    που δίψασε η καρδιά μου να τα ψάξει
  • Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ
    η νύχτα εσύ το όνειρο της μέρας
    μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή
    η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας
  • Δεν έκανα ταξίδια μακρινά
    ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει
    σε όνειρα σ' αισθήματα υγρά
    το μυστικό τον κόσμο ν' ανασάνει
  • Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ
    η νύχτα εσύ το όνειρο της μέρας
    μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή
    η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πώς ο Γερουλάνος διώχνει τις δωρεές!




Δημοσίευση 16/05/2011 08:30 Ανανέωση 16/05/2011 08:52
Τα ειρωνικά χαμόγελα των Γερμανών προκάλεσε για μια ακόμη φορά η χώρα μας και ειδικότερα η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου που αποκάλυψε το newsbomb.gr, με την οποία απαιτεί ακόμη και σήμερα από γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα 30.000 ευρώ υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων, απλώς για να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου με φωτογραφία του ανυψωτικού μηχανήματος που δώρισε η πολυεθνική πριν από έξι χρόνια στο χώρο της Ακρόπολης, αξίας 37.000 ευρώ, για τις εργασίες αναστήλωσης.
Την αποκάλυψη του newsbomb.gr με σειρά αδιαμφισβήτητων εγγράφων, επιβεβαίωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Jungheinrich, Έλενα Καλλονά, η οποία τόνισε: «Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια ανήκουστη κατάσταση. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ζητήσουμε πίσω το μηχάνημα, αλλά ούτε και να καταβάλλουμε τα 30.000 που ζητά το υπουργείο Πολιτισμού, απλώς για να γνωστοποιήσει τη δωρεά μας, ενώ από την αρχή είχε δεσμευτεί γι΄αυτό».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για Γερμανική πολυεθνική που ασχολείται με την οργάνωση και τον εξοπλισμό αποθηκών. Η εταιρεία είναι κατασκευάστρια ανυψωτικών μηχανημάτων και αποτελεί έναν από τους τέσσερεις μεγαλύτερους σε παγκόσμια κλίμακα προμηθευτές ανυψωτικών μηχανημάτων και υψηλής τεχνολογίας συστημάτων αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων. Στην Ελλάδα, απασχολεί 45 εργαζομένους και παρά την κρίση, δεν έχει κάνει ούτε μειώσεις προσωπικού, ούτε μειώσεις μισθών ή ωραρίων, ενώ είχε πρόθεση να κάνει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας.
Όπως μας είπε η κ. Καλλονά: «Μετά από μια συνεχή, αλλά στην πλειοψηφία της ανούσια αλληλογραφία και ταλαιπωρία δική μας, στις 27/10/2010, δηλαδή 4 χρόνια και ένα μήνα μετά την παράδοση του μηχανήματος πήραμε την πολυπόθητη έγκριση για το δελτίο Τύπου, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ! Μας ζήτησαν να καταθέσουμε το ποσό των 30.000 ευρώ ως τέλος υπέρ του ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και μάλιστα μας έκαναν και χάρη που το ποσό ήταν τόσο χαμηλό διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ζητούν περισσότερα! Αφού κάναμε, λοιπόν, μία δωρεά αξίας 36.740 ευρώ για να βγάλουμε ένα μικρό δελτίο Τύπου μαζί με μία - δύο φωτογραφίες, πρέπει να πληρώσουμε και το «καπέλο» των 30.000 ευρώ ως… ειδική τιμή! Φυσικά, δεν προχωρήσαμε σε καμία προβολή της δωρεάς μας και ούτε και στην κατάθεση του ποσού αυτού. Το ευκολότερο για εμάς θα ήταν να ζητήσουμε την επιστροφή του μηχανήματος, κάτι το οποίο όμως δεν προτιθέμεθα να κάνουμε διότι το μηχάνημα έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για τις εργασίες που γίνονται στην Ακρόπολη και για τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Η επιστροφή του μηχανήματος θα δυσχέραινε το έργο των ανθρώπων αυτών και δεν θα επηρέαζε ούτε στο ελάχιστο την «ήσυχη ζωή» των γραφειοκρατών που εκδίδουν τέτοιου είδους αποφάσεις».
Ράνια Καρατζαφέρη
Πηγή: newsbomb.gr
--------------------------------------------------------------------
Φλωρινιώτης: 
Εάν κάποιος καλός πολίτης, αποφασίσει να "δωρίσει" στο δημόσιο ένα ασθενοφόρο, 
προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο νοσοκομείο της Κωλοπετεινίτσας, 
εις ένδειξη  ευγνωμοσύνης  για τις υπηρεσίες που του παρείχε το εν λόγω νοσοκομείο και
πληρώσει γι' αυτό 100.000 € , θα του αναγνωρίσουν ως δαπάνη το 20% της πραγματικά 
καταβαλλόμενης δαπάνης, ήτοι 100.000 Χ 20 % = 20.000 € και από αυτά σε φόρο το 10% ήτοι 
2.000 €. 

Εάν ο εν λόγω γκαντέμης, είχε συνολικό εισόδημα 100.000 € αυτή τη χρονιά, 
και τα δώρισε ΟΛΑ, 
στο απίστευτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, 
θα τον καλέσουν να πληρώσει φόρο για τα 100.000 € και 
θα του αφαιρέσουν από τον φόρο 2000,00 ευρώ.  
Θα καλέσουν δηλαδή τον "άμοιρο", να πληρώσει σε φόρους περίπου 48.000 €.
Ερώτημα, εάν δεν δεχθεί, δικαίως  να τα πληρώσει, θα του κάνουν κατάσχεση 
για οφειλές προς το δημόσιο; 

Πείτε μου ποιός θα δωρίσει σε αυτό το συνοθύλευμα αχάριστων ανθρώπων που 
λέγεται Ελληνική Κοινωνία, το οτιδήποτε;
Γιατί να το κάνει;  
Γιατί;
Πόση αχαριστία, πιά;
Πόση;
Πόσος Παραλογισμός;
Πόσος;




Υ.Γ. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν τα έχω με την πατρίδα μας,
όπως και δεν πρέπει να τα έχει όποιος αγαπάει την Ελλάδα,
τα έχω όμως με το  Βαθύ Κράτος και με τα 
λαμόγια, τους άχρηστους, τους καιροσκόπους πολιτικούς.



Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μια ηλιόλουστη ημέρα.






Κυριακή σήμερα 15 Μαΐου 2011,
μια ημέρα πανέμορφη από αυτές που τελευταία μας έλειψαν.


Ένιωθες ότι ήθελε να'ρθει επιτέλους η άνοιξη,
15 Μαΐου και ο χειμώνας ακόμα αντιστέκεται,
σε σημείο που ακόμα οι καπνοδόχοι συνεχίζουν 
να καπνίζουν για να ζεστάνουν τα σπίτια μας στη Φλώρινα.


Κόσμος πολύς έξω στον πεζόδρομο της πόλης απολάμβανε τον ήλιο και την καλοκαιρία.
Παρέα, Κυριακάτικη εφημερίδα και καφεδάκι,
και επιτέλους ήλιος.


Στις συζητήσεις στα τραπεζάκια υπήρχαν πολλά θέματα προς συζήτηση.
Επικρατέστερο η οικονομική κρίση,
θέμα που συζητιέται από όλους μιας και όλους μας αγγίζει,
άλλοι μιλούσαν για την ανεργία που τραβάει την ανηφόρα,
άλλοι για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο,
άλλοι για την στενότητα της αγοράς σε χρήμα και σε προοπτικές, 
άλλοι θυμήθηκαν την εφορία και για τα όσα ακούγονται και από εκείνο το μέτωπο
μιας και έφτασε και το ραντεβού με τον λογιστή.


Πολλά ακούστηκαν για τεκμήρια, συλλογή αποδείξεων και άλλα τέτοια νόστιμα.....


Τέλος ένας έμπορος παραπονέθηκε που οι Φλωρινιώτες πάνε στα Σκόπια για όλες 
τους τις αγορές, χωρίς να σκέφτονται την τοπική αγορά που αργοσβήνει μέρα με τη μέρα.

Σε κάποιο άλλο τραπεζάκι κύρια συζήτηση  ήταν το που βαδίζει η Φλώρινα 
και μαζί οι άνθρωποι της ;


Τί θα γίνει με το τρένο;


θα' ρθει; 
θα φύγει;   
θα επεκταθεί το δίκτυο του και άλλο;




Από μια άλλη  παρέα εκεί κοντά στου Ρασαΐκου, ακουγόταν μια συζήτηση ότι τελικά κλείνει
οριστικά το ΤΕΙ  Φλώρινας και μάλλον  ακολουθεί και το Πανεπιστήμιο.


Πλήρης απογύμνωση της άμοιρης της Φλώρινας.


Όσο για τις αντιδράσεις μας, υποτονικές και ανύπαρκτες......τα λέμε μεταξύ μας στις παρέες μας και αυτό αρκεί.....


Δεν μας έχει πει κανείς ακόμα, ότι αν δεν κλάψει το παιδί η μάνα δεν του δίνει φαγητό;


Τί κουβαλάει το DNA μας, που μας κάνει τόσο χαλβάδες, υποτελείς και ανεκτικούς σε όλα;


Γιατί ο Φλωρινιώτης δεν πετάει πέτρες;


(κατά πώς λέει και ένας φίλος μου, παλιός Φλωρινιώτης αλλά πολύ ψαγμένος, 
μορφωμένος και πολυταξιδεμένος, από αυτούς τους ανθρώπους που χαίρεσαι
να συναναστραφείς, ή και να αισθάνεσαι περήφανος που τους γνώρισες ακόμα) 




Κάποιοι άλλοι συζητούσαν για το απογευματινό παιχνίδι του 
Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, 


σκέψου δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη,
θα αγωνιστούν....
τί ντροπή με 900 οπαδούς τους.......(συνολικά!!!!)


αντί 10.000, 15.000, 
ή και γιατί όχι 50.000-70.000 κόσμο, 


οι Έλληνες αγαπάμε το μπάσκετ,
ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων και 
θα ήταν  όμορφο να είχαμε σήμερα μια γιορτή στην Ελλάδα, 


γιατί έπαιζε η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα του μπάσκετ της Ευρώπης, 
δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός της Ελλάδας
 (και το λέει κάποιος που δεν είναι οπαδός καμμίας από αυτές τις ομάδες) 


Καταφέραμε και αυτή τη γιορτή να μη μπορούμε να την απολαύσουμε, 
λόγω βίας. 


Θα μπορούσαμε, θα μπορούσε πρώτη από όλους η πολιτεία , 
να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας. 


Σκεφτείτε να γίνεται αγώνας Μπαρτσελόνα- Ρεάλ με 900 άτομα στις κερκίδες.......


Δεν είναι ντροπή για όλους κάτι τέτοιο;


Δεν είναι αδικία για τις ομάδες αυτού του επιπέδου κάτι τέτοιο;


Δεν είναι αδικία για τους οποιουσδήποτε επενδυτές κάτι τέτοιο; 


Σκέψου, 
αυτό τον αγώνα αντί με 900 μίζερα άτομα,
με 70.000 κόσμο σε ένα πανηγύρι,
σε μια αξέχαστη γιορτή  για όλους, φιλάθλους και παίχτες,
και να μην ανοίξει  μύτη στο τέλος.


Δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα......δυστυχώς.


Γιατί ρε παιδιά να μην είναι απλώς ένας μεγάλος αγώνας, 
δύο τεράστιων ομάδων και τελικά να μείνει μόνο η απόλαυση του θεατή.
Γιατί να μην είναι ένας τέτοιος αγώνας εξαγώγιμο προϊόν σε όλον τον κόσμο;


Ποιός φταίει και γι αυτό;


Τέλος πάντων δεν έχουν τελειωμό αυτά,
και μήπως είναι το μόνο πράγμα που μας κάνει 
να αδικούμαι τους εαυτούς μας ως κοινωνία;


Ένα έχω να πω, ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε  απολύτως τίποτα από τους 
κοπρίτες που μας διοικούν.
Οι άνθρωποι βρίσκονται σε πρόδηλη αδυναμία άσκησης της οποιασδήποτε εξουσίας.


Πιστεύω ότι μόνο εάν αλλάξει αυτό το θολό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό, 
και απομακρυνθούν  από την εξουσία όλοι αυτοί οι κοπρίτες,
που προσποιούνται ότι ξέρουν να κυβερνούν την άμοιρη την χώρα, 
ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, 
θα έχουμε ξανά μια προοπτική ως λαός και χώρα.


Σκεφτείτε την κατάσταση της παραπαίουσας Ρωσίας πριν την εποχή Πούτιν;


Και σκεφτείτε τώρα, που βρίσκετε η Ρωσία γιατί ανέλαβε την εξουσία ο Πούτιν;


Αυτά για σήμερα,
είπαμε σήμερα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα!


Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό, ο Θεός μαζί σας.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το σύνδρομο του "θεατή" και οι συνέπειές του...




  

   Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής«απάθειας» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, αμφιβάλω εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και τη διαχρονικά γενικευμένη απόδοσή του  σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου.

   Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:

   Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. 
  
   Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
  
   Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

   Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι’ αυτό δεν μίλησα.

   
   Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν."




 Black Heart Procession - A Cry For Love   



Σήμερα, παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί,
για όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας:
  
 "Πρώτα ήρθαν για τους stagers κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν stager.

   Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιούχους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνταξιούχος.

   Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους υπαλλήλους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.

   Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάλι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος.

  Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει."



Αλλά το ίδιο παραφρασμένο θα μπορούσε να αποδοθεί,

από τον κάθε Ευρωπαίο:

   "Πρώτα ήρθαν για την Ελλάδα και εγώ δεν μίλησα,
γιατί δεν ήμουν Ελληνας.

Έπειτα ήρθαν για την Ιρλανδία κι εγώ δεν μίλησα,
γιατί δεν ήμουν Ιρλανδός

Μετά ήρθαν για την Πορτογαλία κι εγώ δεν μίλησα,
γιατί δεν ήμουν Πορτογάλος.

Στη συνέχεια ήρθαν για την Ισπανία και την Ιταλία και πάλι δεν μίλησα,
γιατί δεν ήμουν ούτε Ισπανός, ούτε Ιταλός

   Μετά ήρθαν για μένα, 
αλλά τότε πια, δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει".


   Έστω και με κίνδυνο να γίνω κουραστικός,
θα μπορούσα να συνεχίσω την παράθεση τέτοιων παραφράσεων,
αφού αφορούν «το όλον» του κοινωνικοπολιτικού μας βίου.

   Δεν θα το κάνω! Μπορείτε να το κάνετε εσείς.
Ο καθένας ατομικά !

Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσες μορφές της 
ατομικότητας σας ακουμπά...

Πηγήmogadishu.capitalblogs.gr  22-1-2011
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φλωρινιώτης:

Ευτυχώς την γλυτώσαμε,
δεν αφορά εμάς το άρθρο,
αφορά τους άλλους.....

Αφορά τους Αφρικανούς που πεινάνε,
αφορά τους Παλαιστινίους που ζούνε "κάτι σαν ζωή",
αφορά τα παιδάκια που ζούνε μια σύγχρονη εργατική 
σκλαβιά, και δεν πρόκειται να ζήσουν παιδική ηλικία.

Είπαμε το άρθρο δεν αφορά εμάς,
γράφτηκε για τους άλλους προσπεράστε το αμέριμνα.

Ας συνεχίσουμε έτσι, 
οι "κατακτητές" έρχονται, 
τότε κανείς δεν θα μπορεί να αντιδράσει,
γιατί απλά δεν θα τον αφήνουνε.

Συμπολίτες και συμπατριώτες,
πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε, 
να δείξουμε ότι ακόμα αναπνέουμε, 
δεν πεθάναμε, δεν είμαστε άψυχα κουφάρια.
Αναπνέουμε, ζούμε,
έχουμε όνειρα ακόμα!

Επιτέλους φτάνει το βουβό κλάμα του καθένα μας,
ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του, 
αντιδρώντας σε αυτά που γίνονται "για το καλό μου"
(που λέει και το τραγούδι) και το καλό του.

Πρέπει να απαιτούμε να γίνονται τα αυτονόητα και να μην 
περιμένουμε τα πάντα να τα κάνουν άλλοι για εμάς.

Προσωπικά δηλώνω  αηδιασμένος από τους ταγούς της 
εξουσίας.
Αηδιασμένος από τον Γ.Α.Π.-Τζέφρεϊ , 
αηδιασμένος από τον Κωστάκη Καραμανλή που 
"δεν υπάρχει", αηδιασμένος από τον Σαμαρά (όχι τον 
Τρύφωνα), αηδιασμένος από Παπαρήγα, Καρατζαφέρη και
λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Ζητείται ελπίς........