Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Βουλευτά, ιδού η μούντζα σας


Θέλουν στόχο οι νεολαίοι που παρελαύνουν μουτζώνοντας συλλήβδην τους επισήμους; Ιδού: Ας δώσει ο πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το όνομα του βουλευτή που έβγαλε 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.
Ανθρωποφαγικό; Όχι. Απολύτως δίκαιο λεω εγώ.
Το να σπιλώνεις αδιάκριτα και ισοπεδωτικά τον πολιτικό κόσμο, κατ' εμέ είναι φασιστικό.
Το να ξεφτιλίζεις όμως έναν «εθνοπατέρα» που έσπευσε, σαν ποντικός σε καράβι που βουλιάζει, να βγάλει τα ευρουλάκια του έξω, την ώρα που η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία, είναι νομίζω απολύτως δίκαιο και ενδεδειγμένο.
Η «μούντζα» (η ηθική αποδοκιμασία εννοώ) είναι το ένα.
Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να υποστεί και κυρώσεις. Να χάσει τη βουλευτική του έδρα. Πάραυτα. Υποτίθεται ότι εξελέγη για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Όχι τα δικά του. Έκπτωση λοιπόν από το βουλευτικό του αξίωμα και δημόσια διαπόμπευση του.
Τρίτον. Όχι μόνο οφείλουμε να ξέρουμε ποιός είναι αυτός ο βολευτής αλλά να μάθουμε και από που άραγε έβγαλε το ένα εκατομμύριο. Από τις... οικονομίες του; Από την βουλευτική του αποζημίωση; Να μας πει και τη μέθοδο ή να διοριστεί υπουργός Οικονομικών, αφού θα πρόκειται για εξαιρετικά ικανό διαχειριστή. Να «ξετιναχτεί» και το «πόθεν» και το «έσχες» του ιδίου και των συγγενών του μέχρι τετάρτου βαθμού. Εφόσον δεν τα δικαιολογεί, δήμευση της περιουσίας του. Με όρους στενούς νομικούς, έχει δίκαιο ο κ. Νικολούδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος όταν είπε ότι «το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα». Εδώ μιλάμε όμως για την εξαθλίωση μιας χώρας. Μιλάμε για πολιτικό έγκλημα, όχι για νομική παράβαση.
Αυτός ο βουλευτής (άνδρας ή γυναίκα) υπέπεσε στο βαρύτερο αμάρτημα, το 7ο κατά την ιεράρχηση του Μαχάτμα Γκάντι: «Πολιτική δίχως αρχές». Και πρέπει να αντιμετωπιστεί παραδειγματικά και πρωτίστως από τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο. Είναι ενθαρρυντικό ότι κάποιοι βουλευτές, διακομματικά, έσπευσαν να ζητήσουν την αποκάλυψη του βουλευτή. Γιατί γνωρίζουν ότι με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Κύριε Νικολούδη, οφείλετε να κάνετε την υπέρβαση. Δώστε ΤΩΡΑ, το όνομα στη δημοσιότητα. Αλλιώς οφείλει να το κάνει – ως υπεσχέθη – η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άγγελος Μόσχοβας 


Πηγή: iefimerida.gr

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.....ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ, ΠΟΥ'ΣΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΟΕΟοοοο..... (video)

Μετά το πρόσταγμα καθηγητών "κλίνατε απ' αριστερά" και την προτροπή του σημαιοφόρου, μαθητές από δύο σχολεία των Ιωαννίνων φώναξαν σε επισήμους "Είστε μαλάκες", ενώ δεν δίστασαν να τους μουντζώσουν.

Μετά τη μούντζα μαθητή από τη Λάρισα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αλλά και τις γενικότερες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών που είναι πλέον της "μόδας" σε παρελάσεις, άλλη μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους, όσο..

και του σημαιοφόρου, αποφάσισαν να ρίξουν στους επισήμους ένα μεγαλοπρεπές ομαδικό "φάσκελο".

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η κίνηση ωστόσο αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο (οποία προσωπικότης!), ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δύο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μαλάκες!".

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε και η γεμάτη "ηρωϊσμό" μούντζα κατά των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του. 

Όπως λένε οι "κακές γλώσσες" (βλέπε gianniotis), ο λόγος ήταν ότι είχε πληροφορίες για αποδοκιμασίες κατά των επισήμων και γι' αυτό προτίμησε να μείνει σπίτι του.

Το ερώτημα πλέον είναι το τι μέλλει γεννέσθαι στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα!




Πηγή:  gianniotis.blogspot.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ: ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ: ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας, αλλά και της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, για τον τρόπο με τον οποίο έδεσαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση, εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές σε ένα μήνα.
Κατήγγειλε για πρώτη φορά διεθνώς ότι Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της μιλώντας στο αντίστοιχο ρωσικό Νταβός το οικονομικό φόρουμ Ρωσία 2012 .
Είχε όλες τις δυνατότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε.
Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή.
Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ευρώ: Το ευρώ ήταν βαρίδι στα πόδια της Ελλάδας. Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

12η Φεβρουαρίου 1949 μια ημέρα ελευθερίας- 12η Φεβρουαρίου 2012 μια ημέρα ντροπής για τη χώρα

Το κείμενο αυτό αποτελεί σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά νομίζω ότι τελικά αδικείται από την παρουσία του στο τέλος μιας άλλης ανάρτησης  γι'αυτό και αποφάσισα να του δώσω το δικό του χώρο, όπως άλλωστε του πρέπει.


Σαν σήμερα πριν 63 χρόνια δόθηκε η μάχη της Φλώρινας 
12 Φεβρουαρίου 1949- 12 Φεβρουαρίου 2012, μάχη του Εθνικού στρατού ενάντια  στους  Κομμουνιστές και τους συμμάχους τους, εάν τότε είχε επικρατήσει η πλευρά των Κομμουνιστών, θα είχε παραχωρηθεί η Μακεδονία μας στους Γιουγκοσλάβους,  στα πλαίσια της δημιουργίας 
της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Τίτο, χάρισμα των Ελλήνων 
Κομμουνιστών στους συμμάχους τους Γιουγκοσλάβους Κομμουνιστές.

Εννοείται ότι η τύχη της Ελλάδας θα ήταν ανάλογη της τύχης της Αλβανίας 
και όλων των άλλων Δημοκρατικών Καθεστώτων του Σοβιετικού μπλοκ,
Βουλγαρίας, Πολωνίας, Ρωσίας κλπ, με αφάνταστες διώξεις των μη κομμουνιστών πολιτών και με δημοκρατία μόνο στα λόγια. 

Δυο γαϊδουριών άχυρα


Δυο γαϊδουριών άχυρα

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 
Το ’96 στα Ιμια υπήρχαν δυο επιλογές: Η μια να υπερασπιστούμε τη σημαία. Η άλλη, να την αφήσουμε να πέσει κάποια στιγμή από τον αέρα… Δεν ξέρω εάν έπεσε και πότε, αυτό που ξέρω είναι πως κάποιοι εκεί κάτω έχασαν τις ζωές τους, κάποιοι άλλοι έκλαψαν σαν μωρά παιδιά. Η επιλογή ήταν πολιτική. Ενόψει την ένταξης στη ζώνη του ευρώ η χώρα δεν άντεχε –είπαν- μια ολιγοήμερη αναμέτρηση. 
Το να πηγαίνει έκτοτε το λιμενικό προκειμένου να καταγράψει τις τουρκικές βόλτες και όχι να υπερασπιστεί τα ελληνικά εδάφη, ήταν επίσης επιλογή. Αποτέλεσμά της; Η περιοχή να συνιστά έκτοτε «γκρίζα», αμφισβητούμενης κυριαρχίας ζώνη… Ανάλογη επιλογή ήταν και όταν οι Παπανδρέου και Σημίτης κλήθηκαν από τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο, να προχωρήσουν σε αμοιβαία οριοθέτηση της Αποκλειστικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Πολιτική επιλογή ήταν η Αθήνα να μην το κάνει,

Χρήσιμες συμβουλές για έναν τρόπο ζωής χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στην αντιμετώπιση προβλημάτων από έκτακτες ανάγκες


Τον τελευταίο καιρό  όλοι  από τα ΜΜΕ κυρίως, νιώσουμε ή μάλλον μας έκαναν να νιώσουμε ότι κάτι έρχεται , κάτι δεν πάει καλά. Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει κάποιο από τα  <<νέα μέτρα>> έμμεσα ή άμεσα μας επηρέασε αρκετά. Μπροστά σε αυτή την νέα πραγματικότητα προσπαθούμε να διακρίνουμε τι συμβαίνει πραγματικά και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Το πρώτο που κάναμε ήταν να ψάξουμε στο internet ή τα διάφορα έντυπα να βρούμε ποια έτοιμη λίστα υλικών και ενεργειών  αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών μας ταιριάζει γάντι από τις εκατοντάδες λίστες για τις δεκάδες διαφορετικές περιπτώσεις.
Έχουμε περάσει χωρίς να το καταλάβουμε σε ένα στάδιο <<πρώιμου ή ελεγχόμενου πανικού>> προετοιμασιών.
Εδώ είναι που πρέπει να πάρουμε μια πολύ βαθιά ανάσα και να κοιτάξουμε ψύχραιμα τα πράγματα.

Καλλιέργεια σιταριού

Αν κάνουμε μια πολύ σύντομη αναδρομή σε κάποιες δύσκολες εποχές στην χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού μας βρέθηκε προετοιμασμένο και άντεξε οριακά σε πολύ δύσκολες περιόδους. Αυτό οφειλόταν στο οτι η ύπαιθρος και οι διάφορες δραστηριότητες δεν είχαν εγκαταλειφθεί όπως σήμερα. Η γεωργία,

H ιστορία της πτώχευσης της Αργεντινής και τα κοινά σημεία με την Ελλάδα…


Δεν είναι και λίγοι αυτοί που προδιαγράφουν ότι το μέλλον της Ελλάδας θα είναι αντίστοιχο του πρόσφατου παρελθόντος της Αργεντινής. Τι όμως σημαίνει αυτό; Πως οδηγήθηκε η Αργεντινή στην κατάρρευση, τι συνέβη τις πρώτες ώρες μετά την πτώχευση κα κυρίως, πως κατάφερε να ορθοποδήσει και πάλι; Η ιστορία είναι συγκλονιστική – και ....
άκρως διδακτική.

Όλα ξεκινούν τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές του ’90. Υπό την προεδρία του Κάρλος Μένεμ εφαρμόστηκε η«Αρχή της Μετατρεψιμότητας». Τι σήμαινε αυτό; Η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα μια περίεργη ισοτιμία χωρίς να υπολογίσει την αντίδραση των αγορών: 1 πέσο ισούται με 1 δολάριο. Θεωρητικός στόχος ήταν να ελεγχθεί ο υπερπληθωρισμός, που άγγιξε μέχρι και το 4.000% ετησίως. Όμως, έτσι έγινε το πέσο τόσο ακριβό σε διεθνές επίπεδο που «σκότωσε» την οικονομία της χώρας αφού μαράζωσε τις εξαγωγές, την εγχώρια παραγωγή και όλο το σύστημα.

ARGENTINA 2001 - GREECE 2012

Ένα ντοκυμαντέρ για την πτώχευση της Αργεντινής, μήπως 
μας ενδιαφέρει όλους  να μάθουμε τί έγινε στην Αργεντινή που πτώχευσε 
πριν λίγα μόλις χρόνια;



Πηγή: tromaktiko


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.....






Μήπως θα έπρεπε να δούμε και το γεγονός ότι στην Ελλάδα εφαρμόζουμε λανθασμένες πολιτικές και οικονομικές πρακτικές που μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι (Κυρίως οι Γερμανοί) όλα αυτά τα χρόνια;


Ο μεγαλύτερος οφειλέτης στον κόσμο είναι η ΗΠΑ  αυτές τη οικονομική πολιτική ασκούν; 


Ασκούν την οικονομική πολιτική που μας επιβάλλουν οι Γερμανοί, ή ο ΟΜΠΑΜΑ ασκεί Κεϋνσιανές πρακτικές δημιουργώντας ζήτηση και θέσεις εργασίας;

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ


“ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ,
ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ”.

ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ

ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΕΨΕΛΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΜΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΛΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ,
ΙΣΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ:

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ,
ΠΑΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ..."

ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. 





Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ακούστε τη συνέντευξη Πάνου Καμμένου-ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Μπροστάρη τον Θεοδωράκη θέλει ο Καμμένος για το κόμμα του

Μπροστάρη τον Θεοδωράκη θέλει ο Καμμένος για το κόμμα του
Tη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με σκοπό την ευρύτερη συνεργασία επανέλαβε ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να είναι ο «μπροστάρης» στην προσπάθεια.
Σε συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη ο κ.Καμμένος του εξέφρασε αυτή την επιθυμία του, ώστε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης να είναι αυτός που θα συμβολίσει την ενότητα σε ένα πανελλήνιο μέτωπο που θα συγκροτήσουν τα διάφορα νέα μικρά κόμματα- κινημάτα πολιτών, τα οποία τάσσονται ενάντια στο μνημόνιο και στο οποίο θα συμμετέχει και το κόμμα του ανεξάρτητου βουλευτή.
Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον «Real fm 97,8» χαρακτήρισε ως «κακοστημένο θέατρο» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της τρόικα με την κυβέρνηση. «Είναι απίστευτο το ότι έχουν πάρει μια απόφαση, την έχουν υπογράψει από το Σάββατο το βράδυ και προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν μάχονται για το καλό του ελληνικού λαού».

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μιά άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Καθηγητή Πανεπιστημίου Γιάννη Βαρουφάκη στον REAL-FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

  07/02/2012- Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  Ακούστε την πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη πατώντας εδώ.

Μιά βόλτα στην όμορφη μας, μα παγωμένη Φλώρινα.

ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ....ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΛΕΥΚΑ ΟΜΩΣ!!!

Λεωφόρος Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη σήμερα  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

   Τρίτο Δημοτικό σχολείο Φλώρινας- Παρεμπιπτόντως Κλειστά τα σχολεία στο  Νομό Φλώρινας  και σήμερα 7-2-2012 και αύριο 8-2-2012







Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη Φλώρινα στις 2-2-12

Με αποφάσεις των Δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών ,
κλειστά θα παραμείνουν αύριο  Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία
στο Νομό Φλώρινας.