Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ημερίδα του ΕΒΕ για το Γκότζι Μπέρρυ

 

Ημερίδα με θέμα «Το Γκότσι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του» διοργανώνει σήμερα στις 7:30 το απόγευμα το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στόχος αυτής της ημερίδας όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης είναι «η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νέων καλλιεργειών έτσι ώστε οι νέοι αγρότες να στραφούν προς τις νέες, καλύτερες και δυναμικές καλλιέργειες όπως το Γκότζι Μπέρρυ αλλά και να προωθήσουμε το μεταποιητικό κομμάτι των προϊόντων αυτών που καλλιεργούνται στην περιοχή ή θα καλλιεργηθούν».

Στην ημερίδα θα αναλυθούν από καθηγητή εφαρμογών βιομηχανικού σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Κυράτση η καλλιέργεια του φυτού, η οργάνωση των παραγωγών σε συνεργατικό σχηματισμό και οι λόγοι για τους οποίους στρεφόμαστε σε αυτές τις καλλιέργειες όπως η ενίσχυση της υγείας του ανθρώπου. Επιπλέον ο κ. Σαπαλίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια στήριξης αλλά και προώθησης των τοπικών προϊόντων της Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως το επόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου με τη στήριξη και της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί η τελική υπογραφή της συμφωνίας με τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ για τη τοποθέτηση των τοπικών προϊόντων στα ράφια τους έτσι ώστε, όπως είπε, ο κάτοικος της περιοχής αλλά και ο επισκέπτης να βρίσκει στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ τοπικά ποιοτικά αλλά και φθηνά προϊόντα.

Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ert.g
Εντοπίσθηκε στο  florinapost.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μήπως η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης;

 Στο τέλος του δρόμου, το θέμα μας είναι αν θα έχουμε να φάμε

  Είναι τόσο προφανές που μόνο εμείς δεν το βλέπουμε: ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ! Δεν ξέρουμε πού πορευόμαστε, ούτε τι μας γίνεται, εκτός κι αν υποθέσουμε ότι είναι ΣΤΡΑΒΗ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ που μας προειδοποιεί ότι πάμε καρφί για χρεοκοπία, φρίκη και δυστυχία. Το λένε από τον Ολάντ ως τον Ομπάμα, κι απ’ τον Τρισέ ως τον... Μεντβέντεφ! Ρώσοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι... είναι σε συνεννόηση και συνωμοσία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Αν θέλουμε να το πιστέψουμε, στο τέλος του δρόμου που περιδιαβαίνουμε αλληλοδιαπληκτιζόμενοι, το θέμα μας είναι ένα: αν θα έχουμε να φάμε. Τόσο απλά, τόσο στυγνά, τόσο οδυνηρά! Κι όμως, δεν το βλέπουμε και επιταχύνουμε, σαν τον καπετάνιο του «Τιτανικού» που πίστευε πως θα κάνει κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ ενώ πήγαινε εκεί που πήγαινε: στο παγόβουνο και στον βυθό.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Είναι η Οικονομία Κύκλος; (Ανέκδοτο)

Ένας επισκέπτης αποφασίζει να μείνει σ' ένα ορεινό χωριό που έχει επισκεφτεί, την 
Άνω-Κάτω Κωλοπετεινίτσα  ας πούμε.

Πηγαίνει στο μοναδικό πανδοχείο του χωριού και ζητάει από τον ιδιοκτήτη να του πει,
 πόσο κάνει η διαμονή για δύο μέρες.


Ογδόντα  ευρώ  του απαντάει ο πανδοχέας  μαζί με πρωινό.

Ωραία, κρατήστε ογδόντα ευρώ, θα πάω μια βόλτα να δω το χωριό  αν μου αρέσει,
και  να αποφασίσω  αν τελικά θα  μείνω.

Όντως ο τουρίστας έφυγε  για τη βόλτα του και ο ξενοδόχος συνέχισε τη δουλειά του.

Η πρώτη δουλειά του ξενοδόχου, ήταν να πάρει τηλέφωνο τον Μήτσο  με το πλυντήριο 
ρούχων για να κλείσουν  το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Μήτσο, πέρνα από το ξενοδοχείο να σε πληρώσω, έχω κάτι χρήματα να κλείσουμε 
το λογαριασμό αγορίνα μου.....

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για το Λιγνιτωρυχείο Αχλάδας



Προς
Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.
κ. Αρθούρο Ζερβό

Κύριε Πρόεδρε
Η κατάσταση στο νομό μας είναι εκρηκτική. Τα προβλήματα που 

αντιμετωπίζουμε και η ανεργία είναι σε συνεχή ανοδική πορεία.
Η τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης από την περιοχή, είναι περισσότερο επισφαλής από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς για όλους μας η ελληνική πολιτεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και δε διασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης αλλά και των πολιτών της. Η καθυστέρηση που παρατηρείτε εδώ και πολλά χρόνια ν΄ αναλάβει πρωτοβουλίες για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη από τη λεκάνη της Φλώρινας είναι απαράδεκτη.
Δυστυχώς μια σειρά προβλημάτων της επιχείρησης στην κρίσιμη οικονομική περίοδο που περνά η χώρα με λάθος επιλογές από την ηγεσία του υπουργείου, έχουν οδηγήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε οικονομική ασφυξία. Θεωρούμε απαραίτητο ν΄ αναλάβετε πρωτοβουλίες για τη σωτηρία και λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, διασφαλίζοντας συγχρόνως 600 θέσεις απασχόλησης στο νομό μας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είναι οριακή.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ 1 ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΜΕΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ;



`
Απίστευτο περιστατικό....Αποχώρησε από τη Βουλή, η γνωστή τουρκολάγνα Ρεπούση, όταν ο β. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!! Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; 
Να ελεγθούν τώρα οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ρεπούση... να δούμε ποιοι τούρκοι τη χρηματοδοτούν!!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Ι. Κ. ΑΓ. ΟΡΟΥΣ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ


Aποκλειστικό:Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγ. Όρους. 
Του Γιώργου Θεοχάρη

Ανεύθυνες φημολογίες χαρακτηρίζει η Ιερά Κοινότητα  τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί διακοπής των σχέσεων του Αγίου όρους και της ελληνικής πολιτείας με αφορμή την επιβολή φορολόγησης των εσόδων της ακίνητης περιουσίας των Ιερών Μονών.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη σημερινή διπλή σύναξη που συμμετείχαν οι είκοσι ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των μονών, διευκρινίζεται  προς πάσα κατεύθυνση ότι «Το άγιο  Όρος αποτελεί αναπόσταστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και προσπαθεί να συνεργαστεί εποικοδομητικά για τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας».

Ταυτόχρονα οι Αγιορείτες ευελπιστούν  να διευθετηθεί το φορολογικό ζήτημα  και εύχονται ο Θεός να φωτίσει τους πολιτικούς να κάνουν το καλύτερο για την Ελλάδα και το Άγιο Όρος.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας που κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύει το Αγιορείτικο Βήμα:



Πηγή: agioritikovima.gr

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ένα πολύ όμορφο και αστείο βίντεο, Μηλόπιτα Φαίης VS Μηλόπιτα Άκη!!!!




Αφιερωμένο σε όλους τους φίλους και τις φίλες, 
γιατί πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να μη μας κλέψει 
κανένας το γέλιο και το χαμόγελο.

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΤA ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚA ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ.


Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Από τη Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιοποιήθηκαν, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμενου, τα πρακτικά της συζήτησης του κ.Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, με τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση.
Την ζείτε, την βιώνετε και εσείς. Νομίζω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πορεύεται ακυβέρνητη σε στιγμές μάλιστα που χρειάζεται μία κυβέρνηση, για να χειριστεί πολύ σημαντικά πράγματα. Αναφέρομαι στο αυριανό ECOFIN, στη συνάντηση του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, στη Συνάντηση Κορυφής την Παρασκευή. Δεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα ή να είναι μία Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση. 
Αυτό δεν σας κρύβω ότι έχει δημιουργήσει και πολλές ανησυχίες στους εταίρους μας. Χθες με πήραν ο κ. Ρομπάι και ο κ. Σουλτς και με ρωτούσαν εναγωνίως τι γίνεται στην Ελλάδα. Τους είπα ότι γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία κυβέρνηση και είμαι καταρχήν αισιόδοξος ότι μάλλον θα καταλήξουμε θετικά.
Πριν πάρετε το λόγο, θα ήθελα να δείτε αυτό το χαρτί πάνω στα οικονομικά μας, το οποίο μου έστειλε για δική μου χρήση ο κύριος Πρωθυπουργός. Διαβάστε το, όπως το έκαναν και οι τρεις Αρχηγοί που ήρθαν εδώ το πρωί.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, καταρχήν σας ευχαριστώ. Βλέπω αυτήν την επιστολή του κυρίου Πρωθυπουργού, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο σημαντικό και για τον ελληνικό λαό να είναι σε γνώση του η πραγματική οικονομική κατάσταση, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η Κυβέρνηση αρνείται να παραθέσει στους Αρχηγούς των κομμάτων στοιχεία της οικονομίας, τα οποία για εμάς είναι σημαντικά, όπως η έκθεση για την κατάσταση των τραπεζών. Αυτό είναι κατά παράβαση και του Συντάγματος και της πολιτικής ηθικής. Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου αρνείται να δώσει στοιχεία στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό. Οπότε, μία επιστολή, η οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμη, θα μου επιτρέψετε να μην τη λάβω υπ’ όψιν μου. Εάν είναι στοιχείο το οποίο μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε στον ελληνικό λαό, με χαρά να το διαβάσω. Όμως, δεν δεσμεύομαι με το απόρρητο, για να μην τη μεταδώσω στον ελληνικό λαό.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ



Συνεχίζονται τα παιχνίδια απαξίωσης του ΑΗΣ Μελίτης, του πιο σύγχρονου σταθμού της ΔΕΗ και των Βαλκανίων, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έσβησε για τέσσερις ημέρες λόγω έλλειψης καυσίμου, ενώ εδώ και μήνες λειτουργεί οριακά με μειωμένη ισχύ.

Επισήμως η μονάδα της Μελίτης έσβησε την Δευτέρα 7 Μαρτίου λόγω «τεχνικού προβλήματος», αλλά όλοι γνωρίζουν ότι έσβησε επειδή δεν έχει λιγνίτη. Τα αποθέματα στην αυλή του σταθμού έχουν πέσει κάτω από το όριο ασφαλείας, καθώς ανέρχονται μόλις στις 60.000 τόνους λιγνίτη. Την ίδια στιγμή υπολειτουργεί με πάμπολλα προβλήματα το μοναδικό λιγνιτωρυχείο τροφοδοσίας του σταθμού, δηλαδή το ορυχείο Αχλάδας, το οποίο αδυνατεί να παραδώσει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση ποσότητες λιγνίτη.

Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!



Πηγή: www.youtube.com/mykoniato

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ !!!!


Πηγή:kozanitika.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Συνέδριο Φλώρινας 12-13 Μαϊου‏



Ευχαριστήριο του Κωνσταντίνου Λιθοξοΐδη Υποψηφίου Βουλευτή

Αγαπητές φίλες και φίλοι Φλωρινιώτες,
αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω  από καρδιάς όλους όσους συμπαρατάχθηκαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και εμένα ειδικότερα ως υποψήφιο, στον όμορφο και  αποφασιστικό αγώνα που δώσαμε στις εκλογές της 6ης  Μαΐου 2012.


Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, γιατί πίστεψε στο κίνημα  μας, στον αρχηγό μας τον Πάνο Καμμένο, αλλά και σε μένα προσωπικά και έκανε μια τεράστια ατομική και συλλογική υπέρβαση.


Αλλάξαμε  συνήθειες ετών, συνήθειες που αποτελούσαν ένα κομμάτι του εαυτού μας,
απαρνηθήκαμε όλα και όλους που οδήγησαν μεθοδευμένα την Ελλάδα μας στο Περιθώριο.


Ο καθαρός αγώνας που δώσαμε  δε βασίστηκε σε υπάρχοντες κομματικούς, ή άλλους μηχανισμούς.
Ξεκινήσαμε από το μηδέν, χωρίς καλά καλά να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και είχαμε μπροστά μας ένα μεταπολιτευτικό κατεστημένο που εκβίαζε την κοινωνία.


Η πρώτη φάση του αγώνα ολοκληρώθηκε και βγήκαμε δυνατοί.
Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας με κάθε τρόπο.


Η Ελλάδα χρειάζεται όλα τα παιδιά της και πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αναλογεί.


Ο αγώνας  μόλις ξεκίνησε.


Μέρα με τη μέρα  το νεοσύστατο κίνημα μας μεγαλώνει και  γιγαντώνεται. 


Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη σας και τη δύναμη που  μου δίνετε.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Λιθοξοΐδης Ι. Κωνσταντίνος   
Υποψήφιος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων 
Νομού Φλώρινας

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Εκλογικό Σύστημα: Πως γίνεται η κατανομή των εδρών και το μπόνους


Στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα ισχύσει ο λεγόμενος εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη (3231/2004), με τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Παυλόπουλου (3636/2008), κυρίως στο μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος και τον περιορισμό στις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων.
Το μπόνους εδρών και η αυτοδυναμία
Η κύρια αλλαγή που επιφέρει ο νόμος 3636/2008 αφορά στην αύξηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Το μπόνους αυξάνει από τις 40 στις 50 έδρες, γεγονός που διευκολύνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Το θεωρητικό ποσοστό για την αυτοδυναμία διαμορφώνεται περίπου στο 40% επί των έγκυρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη μικρότερο, αναλόγως του ποσοστού που θα πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Με αλλά λόγια, όσες περισσότερες ψήφους λάβουν τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή, τόσο ευκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος!
Εκτιμάται ότι στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 2012, το ποσοστό της αυτοδυναμίας διαμορφώνεται περί το 36% με 37%.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟ ........ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!


Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το μεγάλο κόλπο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να περάσει.!


Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε όλοι μας, την πολιτική υστερία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία προσπαθούν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, μιλώντας ότι δήθεν μάχονται για αυτοδυναμία, ο καθένας για λογαριασμό του, κατά τις εκλογές της 6ης του Μάη...
Ακόμη διατείνονται, επίσης με πάθος και θράσος, ότι αποκλείεται να συνεργαστούν μεταξύ τους, μετεκλογικά, αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας και πάλι να... ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, με στόχο την παραπλάνησή του για να τον οδηγήσουν στη μεγίστη συσπείρωση, ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι οπαδοί το κάθε κόμμα και στο τέλος να επιτύχουν αυτό που είναι ο μεγάλος στρατηγικός τους στόχος:

ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 
Διότι είναι ηλίου φαεινότερο, και με βάσει κάθε σφυγμομέτρηση της λαϊκής βούλησης πανελλαδικά, ότι τα "κουκιά" δεν τους βγαίνουν...
Αυτό το έχει καταλάβει ευθύς εξ αρχής, το εντός και εκτός Ελλάδας μνημονιακό κατεστημένο και με κάποια κοινά επιτελεία νοσηρών εγκεφάλων, διπλωματούχων απατεώνων, που ενεργούν για λογαριασμό πρωτίστως των ξένων δανειστών μας και κυρίως του γερμανικού επιτελείου, αλλά και των ντόπιων τραπεζικών συμφερόντων και στους λάτρεις της "καρέκλας" και απάτριδες πολιτικούς απατεώνες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τα "βρήκαν" μεταξύ τους με μυστική συμφωνία μετεκλογικής συνεργασίας, προσπαθούν πάση θυσία να πετύχουν ικανό άθροισμα βουλευτών, για να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο απόλυτης υποδούλωσης της χώρας στα ξένα συμφέροντα, με την ταυτόχρονη διάλυση και χρεωκοπία της ελληνικής κοινωνίας. 
  • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ... 
  • Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ... 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΪΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ... 

Ο απλός Έλληνας πολίτης
(που δεν "μασσάει" πλέον) 

Στο σκαμνί Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου

Καμμένος: Στο σκαμνί Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου

Καμμένος: Στο σκαμνί Παπανδρέου – ΠαπακωνσταντίνουΘα καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και «όποιον άλλο έχει συνάψει συμφωνίες αντίθετες με τους νόμους του ελληνικού κράτους», τονίζει ο Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη «Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Καμμένος, αναφέρει το parapolitika.gr, χαρακτήρισε «επαχθές» το χρέος, τονίζοντας ότι είναι αδύνατη η «εξυπηρέτησή του».

Θα βρέξει φόρους.......μετά τις εκλογές όμως!!!!




«Βροχή» από φοροραβασάκια έρχεται για τους φορολογουμένους έπειτα από τις εκλογές, καθώς μετά τον Μάιο θα αρχίσουν να καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο τα ειδοποιητήρια των έκτακτων εισφορών, των φόρων ακινήτων, αλλά και ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος μετά τη μείωση του αφορολογήτου σε 5.000 ευρώ και τη συρρίκνωση των φοροαπαλλαγών, θα είναι υψηλότερος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, η οποία αγγίζει εφέτος υποχρεωτικά και τους μισθωτούς με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 9 Μαΐου.

Επίσης, τα σημειώματα ΕΤΑΚ είναι εδώ και μήνες έτοιμα αλλά η εντολή αποστολής τους δεν έχει δοθεί ακόμη στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και τα ραβασάκια αναμένεται να ταχυδρομηθούν μετά τις εκλογές.

Αναλυτικά, μετά τις εκλογές παίρνουν σειρά για αποστολή τα παρακάτω εκκαθαριστικά:

1) Φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. Οι φόροι που θα προκύψουν θα είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι καθώς το αφορολόγητο μειώθηκε στις 5.000 ευρώ ενώ έχουν περικοπεί φοροαπαλλαγές.

2) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Εφέτος η έκτακτη εισφορά θα είναι διπλή: μία για τα εισοδήματα του 2012, η οποία παρακρατείται σε μηνιαία βάση από τον μισθό από τις αρχές του έτους, και μία για τα εισοδήματα του 2011, η οποία θα έρθει με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης.

Η εξόφληση της έκτακτης εισφοράς θα γίνει μαζί με τον φόρο εισοδήματος σε έως τρεις δόσεις.

3) Τέλος επιτηδεύματος. Περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πληρώσουν εφέτος 500 ευρώ, από 300 πέρυσι. Το τέλος θα έρθει με το εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

4) ΕΤΑΚ 2009. Περισσότεροι από 270.000 φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009, με τον συνολικό φόρο στα 100 εκατ. ευρώ. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

5) Έκτακτη εισφορά ακινήτων. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά μεγάλης ακίνητης περιουσίας (κλιμακωτά, με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%).

6) ΦΑΠ 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα λάβουν τον λογαριασμό του φόρου ακίνητης περιουσίας του έτους 2010.

7) ΦΑΠ 2011. Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

8) Ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Θα αρχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η εξόφλησή του θα γίνει σε έως πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Πρώτη δημοσίευση 17/4/2012 από το Φλωρινιώτη.
 -------------------------------------------------
Φλωρινιώτης: Μερικές γρήγορες σκέψεις στο παραπάνω δημοσίευμα.

Οι φόροι που θα καλέσουν να πληρώσει άγαμος χαμηλόμισθος  με αυτοκίνητο 1400 cc  του 2001 και σπίτι 120 τετραγωνικά, αγγίζει τα 1466 ευρώ μαζί με την προκαταβολή.
Χωρίς να υπάρχουν άλλα εισοδήματα απλά σε φορολογούν για τα  τεκμήρια.

Σε άλλες περιπτώσεις με αυτοκίνητα ΕΙΧ  μεγαλύτερων κυβικών, ή μεγαλύτερο σπίτι, ή την αποπληρωμή κάρτας -δανείου- αγορά αυτοκινήτου μπορεί η ΦΕΤΕΙΝΗ φορολογική δήλωση  να ξεπεράσει τα 2000-3000 ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: 

α) γιατί μεταφέρθηκαν οι φετεινές φορολογικές δηλώσεις και εκκαθαρίσεις φόρων  μετά τις εκλογές; 

Μήπως για να αποφύγουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  το επιπλέον πολιτικό κόστος από τον φορολογούμενο που στην κυριολεξία προτίθενται να γδάρουν, αλλά ταυτόχρονα του ζητούν να τους ψηφίσει ανυποψίαστος; 

β) Υπάρχει κανείς πολιτικός που πιστεύει ότι ο χαμηλόμισθος των 3000-12000 ευρώ  και ο άνεργος μπορούν να πληρώσουν φόρους 1500-3500 ευρώ;

Και αν ναι , ας μας πει τον τρόπο.

Ντροπή τους ακόμα και τώρα μας κοροϊδεύουν....
 

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ


Γλυφάδας Παύλος:«Μην ψηφίσετε τους κλέφτες και τους απατεώνες»

Μητρ. Γλυφάδας Παύλος: Ο Θεός να σας φωτίσει στις 6 Μαΐου να μην ψηφίσετε τους απατεώνες, τους κλέφτες και τους διώκτες της Εκκλησίας!

30 04 2012


«Ο Θεός να σας φωτίσει στις 6 Μαΐου να μην ψηφίσετε τους απατεώνες, τους κλέφτες και τους διώκτες της Εκκλησίας!
Να μην ψηφίσετε αυτούς που μας οδήγησαν στο χάος, αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Σας ικετεύω να μην ψηφίσετε αυτούς που αποδείχθησαν κλέφτες, αυτούς που ενσυνείδητα μας κορόιδεψαν, αυτούς που μας καταλήστευσαν!

Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, αλλά με όλη την αγάπη που σας έχω σας τονίζω και πάλι: Προσέξτε ποιους θα ψηφίσετε.»
          Πηγή: ROMFEA.GR    

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Συνέντευξη στον Δημήτρη Ριζούλη
(Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Ένας από τους πιο δυναμικούς μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γλυφάδας κ. Παύλος,  μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες δηλώνει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι οι πολιτικοί τον θυμούνται μόνο προεκλογικά, ενώ δεν διστάζει να πει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις του οργισμένου λαού και προσεύχεται στις 6 Μαΐου να φωτιστούν οι πολίτες.
όσα είπε την Κυριακή του Θωμά στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (όπου το εκκλησίασμα καθηλώθηκε από τα λόγια του και στο τέλος αυθόρμητα ξέσπασε σε επευφημίες) απευθύνοντας την εξής έκκληση: «Μην ψηφίσετε τους κλέφτες, τους απατεώνες και όσους υποθήκευσαν το μέλλον μας».