Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Βαρουφάκης: Να μην τολμήσουν να επιστρέψουν...


“Να μην τολμήσει η ελληνική αντιπροσωπεία να πατήσει ελληνικό έδαφος αν δεν έχει δηλώσει πρώτα ευθαρσώς και σε υψηλούς τόνους πως στην περίπτωση που δεν ισχύσει το πρώτο μέτρο και για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση θα προβάλει βέτο στα πάντα”

Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις».

Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ιταλίας ρευστοποιούν όσο-όσο και μαζικά περιουσιακά τους στοιχεία και μεταφέρουν τα κεφάλαια στην Ελβετία, στην Γερμανία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης και ο κ. Μόντι είχε, το πολύ, δύο εβδομάδες για να κάνει κάτι πριν τον ανατρέψουν τα κόμματα που τον «στηρίζουν». Στήλωσε λοιπόν τα πόδια και έκανε αυτό που, αν είχε πράξει ο κ. Παπανδρέου πριν δυο χρόνια, ολόκληρη η Ευρώπη θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα: Είπε ΟΧΙ!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μήπως και να το σκεφτόμασταν λιγάκι;

Μεταξύ αστείου και σοβαρού ας το σκεφτούμε λιγάκι το παρακάτω,

 


 
Ο Γιάννης .... όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του 
(MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί ...
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι" (MADE IN TURKEY)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)
Έβαλε το πουκάμισό του(MADE IN SRI LANKA), Τα jeans με φίρμα
(
MADE IN SINGAPORE) Παπούτσια (MADE IN ITALY)Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή  (MADE IN INDIA)
ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣΈριξε μία ματιά στο "laptop" κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO) Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του  (MADE IN TAIWAN).Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA),μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE) το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)
και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.
Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή 
(made in MALAYSIA), ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του(MADE IN BRAZIL), ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE) και άνοιξε την τηλεόραση(MADE IN INDONESIA).
 
Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Να τι πραγματικά σημαίνει η στροφή στα καυσόξυλα.

Η ενεργειακή φτώχεια σκοτώνει τα δάση των Βαλκανίων




Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της
 ενεργειακής φτώχειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αυξάνει τους ρυθμούς
αποδάσωσης, καθώς η παράνομη υλοτομία ανθεί εκεί όπου οι άνθρωποι δεν
δύνανται να διαθέσουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρισμό.

Τεράστιες χέρσες εκτάσεις και γυμνά βουνά στην Ελλάδα και την Τουρκία δίνουν
 μια εικόνα της κατάστασης που θα επικρατήσει και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων,
 όπως η Βουλγαρία, εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Την ώρα που οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι μισθοί
παραμένουν στάσιμοι, η χρήση του ξύλου για θέρμανση υποκαθιστά τον
 ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, όχι μόνο σε αγροτικές περιοχές, αλλά και
στα αστικά κέντρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΟΥΧΤΕΛ ΑΠΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
 Δελτίο τύπου 22/6/2012
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της  μνημονιακής συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδεία επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικων συμφερόντων, επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου  ο Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εντολοδόχος του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε την συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5.  Δεδομένου ότι προεκλογικά η  Νέα Δημοκρατία διαλαλεί  την πώληση της ΔΕΗ και των εργοστασίων της στα πρότυπα του αεροδρομίου, η επίσκεψη του Γερμανού υπαλλήλου της κυρίας Μέρκελ,  φαντάζει όχι απλά ύποπτη, αλλά στυγνής μετεκλογικής εκτέλεσης συμφωνίας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

“ΕΥΝΟΥΧΩ, ΠΑΛΛΑΚΗΝ ΔΩΡΙΖΕΙΣ”



“Οι Έλληνες θα είναι τουρίστες...”,  “Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης...”, «Ονειρέψου», “Φτωχοί Έλληνες, δεν σώζεστε”, «Σκάνδαλα με στημένους αγώνες, οφειλές ομάδων προς το κράτος, χούλιγκαν, λίγος κόσμος στο γήπεδο. Οι Έλληνες θέλουν επιτέλους να γελάσουν και πάλι…». Αυτά είναι ορισμένα από τα δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων εν όψη του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα των δύο εθνικών ομάδων. Αναμφίβολα δεν θα περίμενε κανείς να μιλήσουν διαφορετικά, αφού τα τελευταία 2 – 3 χρόνια, μας συμπεριφέρονται υβριστικά σε καθημερινή βάση θα έλεγε κανείς. Και το λέω αυτό γιατί ο λαός αυτός πέρα από την τεχνολογική - επιστημονική ανάπτυξη που έχει επιδείξει από πλευράς υψηλής πολιτισμικής στάθμης και αξιών, ουδέποτε μεσουράνησε στα ανθρώπινα χρονικά. Παρέμενε πάντα ουραγός. Ενδεικτικά

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ

Είναι ή δεν είναι Εθνική Προδοσία;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου, Οικονομολόγος 
Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010. 
Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις  30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του  South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία  και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί  πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

Α.Σαμαράς Βουλή 28/6/2011
«Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία. Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάϊο: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία.
Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά.Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή… τανκς!
Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή!
Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανένα. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία.
Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.
Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια.
Απλώς η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!»



 
Πηγή: gianniotis.blogspot.gr

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τ. Κουίκ: «Το μνημόνιο απαγορεύει την Ελλάδα της ανάπτυξης»

Για «κράτος υποταγμένο στο μνημόνιο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας χθες στη Φλώρινα στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό. Ο κ. Κουίκ τόνισε πως χρειάζεται καταγγελία του μνημονίου, το οποίο είναι απαγορευτικό για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά τοπικών και γενικών θεμάτων, όπως η ενέργεια, η ΑΟΖ, η λαθρομετανάστευση κ.ά.

Η περιοδεία
Το πρωί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αμυνταίου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της φημισμένης τοπικής οινοποιίας.
Ο Τέρενς Κουίκ, τον οποίο συνόδευε ο υποψήφιος του νομού Κώστας Λιθοξοίδης, άκουσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Συνεταιρισμού που είναι αποτέλεσμα των τραγικών επιπτώσεων των Μνημονίων Σαμαρά και Βενιζέλου στην Αγορά, αλλά και τις εξαγωγές.
Απαντώντας, παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ελληνική γεωργία, το ρόλο των συνεταιρισμών, όπως επίσης αναφέρθηκε και στον οινοποιητικό τουρισμό.
Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ακόμα, ότι σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα επιτρέψουν, σε εφαρμογή των Μνημονίων, την πώληση σε ξένους της Αγροτικής Τράπεζας η οποία και «κουβαλάει» όλες τις υποθήκες των αγροτών.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων. Είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με το στρατηγικό ρόλο της ΔΕΗ στην Ελλάδα.
Στη Φλώρινα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπίρο. Ο κ. Μπίρος παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νομό σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας, μέσα στα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα:
1) Η έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας
2) Το οξύ ζήτημα της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη διάρκεια εφαρμογής της σε ετήσια βάση.
3) Οι επιπτώσεις από την κατάργηση του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα.
4) Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας.
5) Η «εξόντωση» των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχε ο νομός.
Ο Τέρενς Κουίκ για όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. έδωσε απαντήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Λυγκιστής» των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Φλώρινα οι οποίοι του εξέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Εταιρίας, αλλά και των ορυχείων λιγνίτη που διαθέτει, με προφανή στόχο το ξεπούλημά της.
Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα επιτρέψουν τη «σαλαμοποίηση» της ΔΕΗ ούτε φυσικά την πώλησή της και ξεκαθάρισε ότι ο πλούτος του λιγνίτη όπως και ο κάθε πλούτος κάτω από τη γη ή κάτω από τις θάλασσες θα παραμείνουν αυστηρά στο ελληνικό κράτος.
Τέλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ακολουθήσει μία σύντομη επίσκεψή του στην αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.
Ακούστε στο παρακάτω video όλη τη συνέντευξη:


Πηγή: ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τ.ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δελτίο τύπου 11/6/2012


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τ.ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ
Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Εκπροσώπου του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ στο νομό της Φλώρινας με επισκέψεις στο Αμύνταιο και την πόλη της Φλώρινας.

Το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγροτών Αμυνταίου κ. Γιώργο Γιαννιτσόπουλο ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της φημισμένης τοπικής οινοποιίας.

Ο Τέρενς Κουίκ, τον οποίο συνόδευε ο υποψήφιος του νομού Κώστας Λιθοξοίδης, άκουσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Συνεταιρισμού που είναι αποτέλεσμα των τραγικών επιπτώσεων των Μνημονίων Σαμαρά και Βενιζέλου στην Αγορά, αλλά και τις εξαγωγές.

Απαντώντας, παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την ελληνική γεωργία, το ρόλο των συνεταιρισμών, όπως επίσης αναφέρθηκε και στον οινοποιητικό τουρισμό.

Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ακόμα, ότι σε καμία περίπτωση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δε θα επιτρέψουν, σε εφαρμογή των Μνημονίων,  την πώληση σε ξένους της Αγροτικής Τράπεζας η οποία και «κουβαλάει» όλες τις υποθήκες των αγροτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος όλων των ελληνικών Δήμων που παράγουν ενέργεια. Είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με το στρατηγικό ρόλο της ΔΕΗ στην Ελλάδα.

Στη Φλώρινα, ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης κ. Στέφανο Μπίρο. Ο κ. Μπίρος παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νομό σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας, μέσα στα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα:

1) Η έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας
2) Το οξύ ζήτημα της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη διάρκεια εφαρμογής της σε ετήσια βάση.
3) Οι επιπτώσεις από την κατάργηση του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα.
4) Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας.
5) Η «εξόντωση» των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχε ο νομός.
Ο Τέρενς Κουίκ για όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. έδωσε απαντήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Λικιστής» των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Φλώρινα οι οποίοι του εξέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Εταιρίας, αλλά και των ορυχείων λιγνίτη που διαθέτει, με προφανή στόχο το ξεπούλημά της.

Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δε θα επιτρέψουν τη «σαλαμοποίηση» της ΔΕΗ ούτε φυσικά την πώλησή της και ξεκαθάρισε ότι ο πλούτος του λιγνίτη όπως και ο κάθε πλούτος κάτω από τη γη ή κάτω από τις θάλασσες θα παραμείνουν αυστηρά στο ελληνικό κράτος.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ακολουθήσει μία σύντομη επίσκεψή του στην αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ και ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Κώστας Λιθοξοίδης  με μέλη του ΔΣ του Σωματείου  ΛYΓΚΙΣΤΗΣ των εργαζομένων στη ΔΕΗ Φλώρινας.

 

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Στη Φλώρινα, ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης κ. Στέφανο Μπίρο. Ο κ. Μπίρος παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νομό σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας, μέσα στα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα:
1) Η έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας
2) Το οξύ ζήτημα της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη διάρκεια εφαρμογής της σε ετήσια βάση.
3) Οι επιπτώσεις από την κατάργηση του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα.
4) Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας.
5) Η «εξόντωση» των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχε ο νομός.
Ο Τέρενς Κουίκ για όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. έδωσε απαντήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Λικιστής» των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Φλώρινα οι οποίοι του εξέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Εταιρίας, αλλά και των ορυχείων λιγνίτη που διαθέτει, με προφανή στόχο το ξεπούλημά της.
Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δε θα επιτρέψουν τη «σαλαμοποίηση» της ΔΕΗ ούτε φυσικά την πώλησή της και ξεκαθάρισε ότι ο πλούτος του λιγνίτη όπως και ο κάθε πλούτος κάτω από τη γη ή κάτω από τις θάλασσες θα παραμείνουν αυστηρά στο ελληνικό κράτος.
Τέλος, ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ακολουθήσει μία σύντομη επίσκεψή του στην αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ο Τέρενς Κουίκ στο Αμύνταιο

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012



Στα πλαίσια της περιοδείας του στο νομό Φλώρινας, ο κ. Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος από τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.  Κωνσταντίνο Λιθοξοίδη, 
 σήμερα το πρωί επισκέφτηκε
την πόλη του Αμύνταιο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΑΣ Αμυνταίου και στην συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο κ. Ιωσηφίδη.
Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου ενημέρωσε τον κ.Κουίκ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λεκάνη του Αμυνταίου και ενημερώθηκε  για τις θέσης των Ανεξάρτητών Ελλήνων σχετικά με την ΔΕΗ, την ανεργία, το τρένο,το πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα επιμέρους ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή.
Στην συνέχεια ο κ. Τέρενς Κουίκ έκανε μια βόλτα στην λαϊκή αγορά όπου και συνομίλησε με  κατοίκους του Δήμου  Αμυνταίου.


Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ν.Λυγερός "Ψηφίζω ΑΟΖ" Ναύπλιο 7/6/12




Η ΑΟΖ αποτελεί ένα δείγμα υψηλής στρατηγικής για την Ελλάδα και όχι μια απλή κίνηση τακτικής σε οικονομικό επίπεδο. Η εμβέλεια της ΑΟΖ προέρχεται από τη στρατηγική, ενώ το βάρος της από την οικονομία. Κι αν είναι ισχυρό χαρτί για την πατρίδα, είναι ακριβώς επειδή υπάρχει αυτός ο συνδυασμός. Απλώς πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και με τις έννοιες που καθορίζουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Υπάρχει μια σειρά στη διαδικασία της ΑΟΖ, η οποία δεν είναι μόνο ορθολογική, αλλά και αποτελεσματική. Πρώτα γίνεται η θέσπισή της, η οποία γίνεται πάντα μονομερώς. Ύστερα σε διμερείς σχέσεις γίνεται η οριοθέτηση της επαφής των δύο ΑΟΖ. 

Μία σύντομη απάντηση στην προηγούμενη ανάρτηση.

  
Δηλαδή τώρα η Ελλάδα ελπίζει ακόμα σε ανόρθωση της οικονομίας της, και έξοδο από την ύφεση μέσω του εξαιρετικού εγχειρήματος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Χαίρομαι πραγματικά που σε 3-4 χρόνια θα βγούμε από την κρίση χάρη στις πολιτικές των εθνοσωτήρων Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά.

Δεν ντρέπεστε να εκβιάζετε το εξουθενωμένο Ελληνικό λαό και να προβάλετε ψεύτικα, δήθεν διλήμματα; 

Μήπως η Ελλάδα δεν έχει πτωχεύσει ήδη;

Μήπως δεν αυτοκτονεί ήδη κόσμος;

Πόσοι έχουν αυτοκτονήσει το 2011 ξέρετε;

Θα έχουμε καύσιμα το χειμώνα για να θερμανθούμε;

Μήπως δεν λιποθυμούν μαθητές στα σχολεία από ασιτία;

Πόσοι άστεγοι υπάρχουν στους δρόμους;

Τί ποσοστά έχει η ανεργία στην Ελλάδα;
Ξεπερνάει ήδη το 25-30%.

Δεν ντρέπεστε να λέτε ακόμα τέτοια πράγματα,
να υπερασπίζεστε "προδότικες" πολιτικές και πρακτικές;

Πόσο ραγιάδες νομίζετε ότι είναι οι Έλληνες;

Πόσο κουτόχορτο να φάμε πιά; 

Τέλος, στην Πολωνία είχαν τους "Πατερούληδες" του Κομμουνισμού,
 να εφαρμόζουν πολιτικές υπαρκτού Σοσιαλισμού, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση οικονομικά της χώρας.

Μήπως γνωρίζετε κάποια χώρα του Ανατολικού Κομμουνιστικού μπλογκ που να είχε ανθούσα οικονομία και να μην υπέφερε ο λαός της.
Ναι, η Βόρεια Κορέα και η Αλβανία του Χότζα, η Ρουμανία του Τσαουσέσκου και οι λοιποί όλοι.

Αν θέλετε στοιχεία για το τί σημαίνει άληθινά πτώχευση χώρας, διαβάστε με προσοχή το άρθρο στο παρακάτω link:

www.nooz.gr/economy/poies-einai-oi-sunepeies-mias-ptoxeusis

Αυτά, για να μη μας ταΐζουν άλλο, κουτόχορτο τα πράσινα άλογα του ΠΑΣΟΚ και τα συνεταιράκια της Νέας Δημοκρατίας.

Ξυπνήστε Έλληνες μας κοροϊδεύουν οι προδότες.

Μετά τιμής
Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος
Υποψήφιος Βουλευτής των
Ανεξαρτήτων Ελλήνων

«Λαέ ξυπνήστε, δεν είναι παιχνίδι η πτώχευση» (video)


Η παρέμβαση Πολωνής κτηνοτρόφου στη Λιβαδειά, στην ομιλία Βενιζέλου… 
  Η κυρία Μαργαρίτα ζει στην Ελλάδα 20 χρόνια, μένει στο Μαυρονέρι της Λιβαδειάς και είναι κτηνοτρόφος.
Όταν της δόθηκε ο λόγος να απευθύνει ερώτημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, η ίδια αγανακτισμένη του εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί.
  «Βόσκω γίδια και πρόβατα και οι γαλατάδες μας δίνουν 8μηνες επιταγές. Τι θα πω εγώ στην προβατίνα, ότι θα φας σε οχτώ μήνες; Πως θα παράγω εγώ, κύριοι, την πρώτη ύλη για το σημαιοφόρο προϊόν της Ελλάδας στις εξαγωγές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως;», είπε.
  Στη συνέχεια, εξήγησε στον Βενιζέλο ότι είναι από την Πολωνία και ζει σε αυτή τη χώρα 20 χρόνια. «Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θερμή έκκληση. Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει πτώχευση του κράτους. Ήμουνα 15 χρονών, το 1981 στην Πολωνία, που πτώχευσε το κράτος. Κάναμε τριάντα χρόνια να συνέλθουμε», τόνισε, καλώντας τον κόσμο να ξυπνήσει. «Δεν είναι παιχνίδια. Δεν θέλω να το ζήσω δεύτερη φορά», ανέφερε.
  Μετά το τέλος της παρέμβασής της, οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν την γυναίκα.
  


Πηγή: ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ποιές είναι οι συνέπειες μιας πτώχευσης;

 
Η πτώχευση ενός κράτους θα έσωζε την κατάσταση; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχει κόστος σε μία χρεοκοπία κράτους. Εάν δεν υπήρχε κόστος, τότε τα κράτη θα χρεοκοπούσαν με την πρώτη δυσκολία που θα συναντούσαν. Και συνεπώς, στην περίπτωση αυτή δε θα μπορούσαν να λειτουργήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η χρεοκοπία ενός κράτους, δεν έχει άμεσες νομικές συνέπειες, αλλά έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες. Οι οποίες είναι εξ' ίσου σημαντικές με τις νομικές. Ποιες είναι οι συνέπειες αυτές; 

α) Κόστος στη φήμη του κράτους (συμμετοχή και όροι συμμετοχής του κράτους στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου στο μέλλον)
β) Κόστος στις εμπορικές σχέσεις του κράτους
γ) Εσωτερικό κόστος (βλάβη στην εσωτερική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα του κράτους)
δ) Πολιτικό κόστος

Η επιμέτρηση όλων των μορφών κόστους υπολογίζεται από τους κυβερνητικούς φορείς της χώρας που αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της και προσδιορίζονται οι ενέργειές της. Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ο χαρακτηρισμός του "default point" ("σημείο χρεοκοπίας") το οποίο έχει τη σημασία του σημείου, πέρα από το οποίο η μη κήρυξη στάση πληρωμών και η εμμονή στη μη χρεοκοπία, προκαλεί κόστος πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που θα προκαλούσε η απόφαση για χρεοκοπία.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα επίσκεψης του κου Τέρενς Κουίκ στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο (τελικό).



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012
θα επισκεφθεί  την περιφέρεια Αμυνταίου και Φλώρινας  ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος  και Βουλευτής επικρατείας κος Τέρενς Κουίκ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του  εκπροσώπου τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ  θα έχει ως εξής:

9.00  Άφιξη στην πόλη του Αμυνταίου

9.15 -10.00  Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου.

10.00-11.00 Επίσκεψη στην τοπική αγορά και επαφή με φορείς και πολίτες της περιοχής.

11.30-12.15 Άφιξη στην πόλη της Φλώρινας και  επίσκεψη στα καταστήματα της πόλης.

12.15-13.00 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων διοικητικού συμβουλίου του εργατικού κέντρου Φλώρινας.

13.00-13.30 Επαφές με φορείς της περιοχής.

Από τη συντονιστική επιτροπή των
Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φλώρινας.



Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ τη Δευτέρα στο Νομό Φλώρινας







Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012
θα επισκεφθεί  την περιφέρεια Αμυνταίου και Φλώρινας  ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος  και Βουλευτής επικρατείας κος Τέρενς Κουίκ.


Το πρωί της Δευτέρας, από τις 9.00 έως τις 11.00 π.μ, θα παραβρεθεί στην περιοχή Αμυνταίου,
όπου θα επισκεφθεί το κέντρο της πόλης και, στη συνέχεια, την αγορά  του Αμυνταίου.


Ακολούθως, στις 11.30 π.μ. με 1.30 μ.μ, θα επισκεφθεί την πόλη της Φλώρινας, όπου στις 12.15 θα δώσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού τύπου και  των εφημερίδων του Νομού Φλώρινας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στο κέντρο και την αγορά της Φλώρινας.


Από τη συντονιστική επιτροπή
Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φλώρινας.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η μοίρα των σοβαρά ασθενούντων συνανθρώπων μας, στην Ελλάδα των μνημονίων.

Είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει επί των ημερών του Μνημονίου στην πατρίδα μας. Οι καταγγελίες ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς δεν έχουν τη δυνατότητα πλέον να αγοράσουν ή να πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία τα φάρμακά τους αποδεικνύουν ότι το 2012 δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός ούτε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ούτε ανθρωπιά στην πολιτική που εφαρμόζεται στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο καρκίνος στις περισσότερες μορφές του αντιμετωπίζεται πλέον και δεν θεωρείται επάρατη νόσος. Αρκεί ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα απαραίτητα φάρμακα και να κάνει τη θεραπεία του στους κατάλληλους χρόνους.
Στην κατεχόμενη Ελλάδα, με τα λεηλατημένα ταμεία και τους πολιτικούς απατεώνες, που έριξαν τα αποθεματικά τους στη Σοφοκλέους και στη συνέχεια στα δομημένα ομόλογα και στο περίφημο «hair cut», τα άκρως απαραίτητα φάρμακα για μορφές καρκίνου (άκουσα τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο να λέει ότι είναι οκτώ) δεν υπάρχουν αυτόν τον καιρό στα νοσοκομεία και οι χιλιάδες ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από 3.000 έως 10.000 ευρώ για να τα αγοράσουν. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται και εγκαταλείπονται στο έλεος της ασθένειας, για να εξυπηρετηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ακόρεστες τράπεζες.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ιδού η επιστολή υποταγής του κ. Σαμαρά!!!

Ο κ. Σαμαράς έταξε τα πάντα στους πάντες.

Έως πότε νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό;

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ!!!


Ακολουθεί η μετάφραση από τον φίλο Αλέξανδρο

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Σκέψεις του Νίτσε για τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμό.

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ( Γερμανός Φιλόσοφος)
( Η Γένεση της Τραγωδίας, κεφ. ΧV, το 1872)

Έχει αποδειχθεί πως σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός έκανε προσπάθειες να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
 Η προσπάθεια αυτή είναι ποτισμένη με βαθιά δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε το χρώμα και τη ζωντάνια του συγκρινόμενο με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. 

Ο Πάνος Καμμένος στην ΕΤ3 1/6/2012 (Απόσπασμα 26 λεπτά)

Ο Πάνος Καμμένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, στις 29/5/2012

Ο Πάνος Καμμένος στο Extra3 30/5/2012

Ο Πάνος Καμμένος στον Γ. Παπαδάκη 15-5-2012

PAΔIO ΑΡBYΛA - Κινδυνολογίες Αντώνη Σαμαρά


Ό,τι και να γίνει δεν θα πεινάσουμε !

 
Χθες ο πρό­ε­δρος της ΠΑ­ΣΕ­ΓΕΣ Τζα­νέ­τος Κα­ρα­μί­χας πα­ρου­σιά­ζο­ντας σχε­τι­κή έρευ­να της συ­νο­μο­σπον­δί­ας προ­σπά­θη­σε να κα­ταρ­ρί­ψει αυ­τούς τους ισχυ­ρι­σμούς.

«Ακόμη και αν γυ­ρί­σου­με στη δραχ­μή, δεν θα πει­νά­σου­με», τό­νι­σε σε συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου και υπο­στή­ρι­ξε ότι ως χώρα εί­μα­στε αυ­τάρ­κης σε τρό­φι­μα σε πο­σο­στό 95%, χωρίς να συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται τα ψάρια.

«Είναι μύθος ότι η Ελ­λά­δα δεν πα­ρά­γει», επι­σή­μα­νε ο κ. Κα­ρα­μί­χας, κά­νο­ντας λόγο για κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας που δη­μιουρ­γεί­ται. Η χώρα έχει επάρ­κεια σε βα­σι­κά δια­τρο­φι­κά προ­ϊ­ό­ντα, όπως προ­κύ­πτει από στοι­χεία της ΠΑ­ΣΕ­ΓΕΣ, του Ελ­λη­νι­κού Γε­ωρ­γι­κού Ορ­γα­νι­σμού και της Ελ­λη­νι­κής Στα­τι­στι­κής Αρχής για το 2010.

Σύμ­φω­να με τον κ. Κα­ρα­μί­χα, στην πε­ρί­πτω­ση που η χώρα βρε­θεί σε θέση που οι ει­σα­γω­γές τρο­φί­μων είναι απα­γο­ρευ­τι­κές, οι  Έλ­λη­νες δεν θα στε­ρη­θούν τις ελιές, το λάδι, το ρύζι και τα φρού­τα. Πρό­βλη­μα θα δη­μιουρ­γού­νταν με το κρέας και το ψωμί, «αλλά μπο­ρού­με να αντι­κα­τα­στή­σου­με το χοι­ρι­νό και το βόειο με κα­τσι­κί­σιο κρέας, και να φτιά­χνου­με ψωμί από σκλη­ρό αντί μα­λα­κό σι­τά­ρι».