Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η δικιά μας Γκιούργια. Ένας παρεξηγημένος και αδικημένος άνθρωπος.


Με τη Γεωργία υπήρξαμε γείτονες και γιατί όχι φιλαράκια.Συχνά συζητούσαμε, και πίναμε καφέ μαζί, εκεί στο ποτάμι, στο Σακουλέβα μας. Όταν με έβλεπε έξω στην πόλη και προσπαθούσα να τη χαιρετίσω με απέφευγε. Αργότερα, όταν με έβρισκε στη γειτονιά, με μάλωνε και μου έλεγε να μη τη χαιρετάω έξω. Η κακομοίρα είχε ζήσει και ήξερε, και τα κουτσομπολιά, αλλά και την κακία του κόσμου, δεν ήθελε να με κακοχαρακτηρίσουν, άνθρωποι που θα μας έβλεπαν να χαιρετιόμαστε. Η αλήθεια είναι, ότι άκουγα πολλά για την περίφημη "Γκιούργκια"πιτσιρικάς, αλλά λίγο με ένοιαζε τί λέει ο κοσμάκης.Για μένα ήταν μια

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ένας εφευρέτης στην απομόνωση!



kalogerakis
Μιχάλης Καλογεράκης: έχω πάρει διαζύγιο από την Δ.Ε.Η. και τα πρατήρια καυσίμων!
Ο λόγος για έναν εφευρετικό Κρητικό, ο οποίος, εδώ και 18 χρόνια, έχει πάρει διαζύγιο από την Δ.Ε.Η. και τα πρατήρια καυσίμων! Έναν ιδιοφυή εφευρέτη ηλεκτρονικό μηχανικό, που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να ηγείται κάποιων επιδοτούμενων προγραμμάτων τεχνολογίας και έρευνας του Πολυτεχνείου αλλά, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, ζει άνεργος και απομονωμένος με την οικογένειά του στο χωριό Χάνι Κοκκίνη, λίγο έξω απ' το Ηράκλειο.
Αυτό είναι, άλλωστε, το τίμημα που πληρώνουν σ' αυτή τη χώρα όσοι ξεχωρίζουν και υπερβαίνουν τη μετριότητα...
 Ταξίδεψα μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, για να συζητήσω μαζί του και να καταγράψω όσα έχει επινοήσει και κατασκευάσει, και δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή! Μέχρι πριν από λίγες ημέρες τα λέγαμε, μέσω skype, ενώ είχα δει πολλά βιντεάκια στο youtube και στην ιστοσελίδα του : http://www.youtube.com/user/mikeerevna/videos Αυτά, ωστόσο, που

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι αλλαγές και οι παγίδες στον τρόπο που θα υποβάλουμε φέτος τις φορολογικές δηλώσεις


Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης
 

Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας
 
Με μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές κυκλοφόρησε το έντυπο Ε1 της φορολογίας φυσικών προσώπων. Στα προβλήματα που είχαμε επισημάνει σε παλιότερο σημείωμα μας , που αφορούν την υποχρεωτική υποβολή από τους  δεκαοκτάρηδες φορολογικής δήλωσης είτε έχουν εισόδημα είτε όχι και την υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων την φορολογική δήλωση και συγκεκριμένα στο πίνακα 6, το υπουργείο έρχεται με τους νέους κωδικούς που έχει θεσπίσει να περάσει από την ανάκριση της διασταύρωσης και τους ιδιοκτήτες , και όχι μόνο, ακινήτων.
Οι αλλαγές και οι παγίδες.
1. Οι νέοι που πέρασαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, είτε αποκτούν εισόδημα είτε όχι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση  υποχρεωτικά. Όπως είναι κατανοητό φορολογική δήλωση υποχρεωτικά θα υποβάλλουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ν. Λυγερού "Η αλλαγή φάσης της ελληνικής ΑΟΖ", Φλώρινα 5-4-2013


Πηγή: Κανάλι τουDimitris Katsios στο you tube.·
----------------------------------
Φλωρινιώτης:

Διευκρινίζω εδώ, ότι παρότι θεωρώ τον Κο Νίκο Λυγερό μεγάλο γνώστη, εξαιρετικά σημαντικών εθνικών θεμάτων, δεν είμαι σύμφωνος με πολλές από τις εκτιμήσεις του.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες  σ'αυτό το σημείωμα, ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο από την ομιλία του Κου Λυγερού στη Φλώρινα, διότι θεωρώ τιμή για την πόλη μας την επίσκεψη ανθρώπων με τέτοιες γνώσεις, και θα ήταν καλό να προβληθεί η επίσκεψη ενός τόσο σημαντικού επιστήμονα στην ακριτική πόλη μας. 

Ενδεικτικά, θα αναφέρω ως  διαφωνία μου,  την διαφορετική  εκτίμηση στα αποτελέσματα από τα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου. Ο Κος Λυγερός αφήνει  να διαφανεί, ότι αυτό εν τέλει δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την Κύπρο. Προσωπικά πιστεύω  ότι στην Κύπρο έχουμε έναν καινούργιο γύρο επικυριαρχίας στο νησί με ότι αυτό συνεπάγεται.

O Θεός και οι Έλληνες



Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν.

"Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους
ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι".

Δευτέρα πρωί έτρεξαν και στήθηκαν στην ουρά οι Γερμανοί. Την πρώτη μέρα της προθεσμίας. Κι έτσι τους έδωσε μια ωραία και μεγάλη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης.

Μετά από λίγο ήρθαν οι Κινέζοι. Ομοιόμορφα ντυμένοι και σε παράταξη. Ήταν μπόλικοι και τους έδωσε την Κίνα.