Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ

Παρότι υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια, για την δημιουργία δεύτερης μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτης, και αυτό προβάλετε από τους ενδιαφερόμενους, ως η μόνη βιώσιμη λύση ανάπτυξης και το μόνο λογικό σενάριο ανάπτυξης για τον νομό και την περιοχή της Φλώρινας
Θεωρώ απαράδεκτο να μας βομβαρδίζουν με ψεύδη και μεις σαν κότες να τα δεχόμαστε και να τους λέμε και ευχαριστώ.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι μιλάνε και προβάλουνε ως κάτι ΘΕΤΙΚΟ την πηγή της μόλυνσης και του θανάτου, γιατί αυτό είναι ένα εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ , είναι ΥΠΟΠΤΟΙ και πρέπει να διερευνάτε η αγαθότητα των προθέσεων τους.
Επιτέλους δεν μπορεί πουθενά στην Ελλάδα να μην θέλουν τα εργοστάσια γαιανθράκων της ΔΕΗ και εμείς στην Φλώρινα, να παρακαλάμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
Μας περνάτε για καθυστερημένους; Δεν βλέπουμε τα αποτελέσματα της δράσης της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και στον Φιλώτα.
Δεν ζήσαμε την επί δέκα σχεδόν χρόνια λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, με την χρήση και κατασπατάληση αποκλειστικά και μόνο υπόγειων υδάτων της περιοχής.
Ποιός εξουσιοδότησε και επέτρεψε στην ΔΕΗ να εξαντλήσει πολύτιμους πόρους για το μέλλον της περιοχής, σε αντίθεση με ότι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης-Αχλάδας (το νερό στο μέλλον θα είναι σημείο διαμάχης και εστία εντάσεων η αξιοποίηση των αποθεμάτων του, κανείς δεν ακούει τίποτα γι αυτό;)
Οι απαράδεκτοι πολιτικοί που έχουν ηγηθεί και εκλεγεί σε αυτόν τον τόπο, κάποια στιγμή πρέπει να δούνε πώς θα προβληθούν βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές ανάπτυξης.
Και σίγουρα τα πλάνα δημιουργίας σταθμών καύσης γαιανθράκων δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον, ούτε απέναντι στον άνθρωπο.

Την επόμενη φορά που θα διαβάσετε στον τοπικό τύπο, διθύραμβους για τα εργοστάσια της ΔΕΗ, ας είστε ψιλιασμένοι για τον ρόλο και τις εξαρτήσεις και τα όποια συμφέροντα "αυτών" που γράφουν ότι γράφουν.

ΑΝΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ............
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ..........
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ........



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου