Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Where do you think you are my brother?


Η "άλλη ματιά" του πάντα απολαυστικού Θέμου Αναστασιάδη, ένα άρθρο που βλέπει αλλιώς τα γεγονότα, και ανοίγει μια ελπιδοφόρα κουρτίνα στο μουντό σκηνικό,  για τον άμοιρο τον Έλληνα και τον προδομένο  τόπο του.


(Σε ποια χώρα νομίζεις ότι έχεις έρθει αδερφάκι μου;)
Μαύρη στενοχώρια είδα να ’χει πέσει σε δημοσιογράφους ξένων μεγάλων εφημερίδων, αλλά και σε μεμονωμένους αλλοδαπούς τουρίστες, γιατί ήρθαν φέτος στην Ελλάδα και δεν «έβγαζε μάτι» (στα δικά τους μάτια) ακόμη η οικονομική τραγωδία μας. Τους φάνηκε περίεργο ότι τις εποχιακές δουλειές τις κάνουν συχνά αλλοδαποί, ότι όσοι Ελληνες πάνε καμιά ταβέρνα ανοίγουν και κάνα-δυο κρασιά, και ότι τα παιδάκια δεν τρέχουν από πίσω τους ζητιανεύοντας καραμελίτσες, όπως στην Ταϊλάνδη. Εκεί όπου πάνε και για τον βρομο-σεξοτουρισμό τους οι υποτιθέμενοι πολιτισμένοι Βορειοευρωπαίοι, με πρώτους και καλύτερους στην τουριστική παιδεραστία τους φίλους μας τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς. Σε άλλα δημοσιεύματα απορούσαν πώς και είναι ακόμα ψηλά οι τιμές, όπως δεν το καταλαβαίνουν και κάποιοι κρετίνοι «δικοί μας» γραφειοκράτες. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΗΛΙΘΙΕ! Γι’ αυτό και βουτάει ό,τι βρει, γι’ αυτό και η φοροδιαφυγή συνεχίζει απτόητη παρά τις συνεχείς απειλές και τις βαρύτατες ποινές. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ειδικά για όσους είναι στα τουριστικά επαγγέλματα. Αλλά το δικό μου θέμα είναι πρωτίστως η κακιασμένη
απορία, η ζήλια και ο φθόνος που έβλεπα (ή μπορεί και να νόμιζα πως έβλεπα, δεν λέω...) στα μάτια πολλών ξένων που, αντί να απολαμβάνουν το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι το οποίο κακώς τους προσφέρεται τζάμπα, απορούσαν γιατί δεν έχουν βγει οι Ελληνες στους δρόμους να τους στρώνουν χαλιά, να τους κάνουν τεμενάδες και... Α, ναι! Τώρα το θυμήθηκα. Ενας πολυπράγμων ξένος δημοσιογράφος ενοχλήθηκε που έχουμε χάσει το χαμόγελό μας και δείχνουμε σαν να υποφέρουμε όλοι από κατάθλιψη. Σοβαρά; Σόρι που πληγώσαμε την αισθητική του περί μεσογειακού θέρους. Γιατί δεν πάει στη Βομβάη να δει μανάδες, γέρους και παιδιά να λιμοκτονούν χαμογελώντας; Εδώ είναι Ελλάδα, βλαμμένοι, που πάει να πει ξεκινάμε με το χαμόγελο στα χείλη... μόνο για κάναν πόλεμο! Σόρι που δεν είμαστε καλοί για σερβιτόροι. Μπορεί και να ’ναι στο DNA μας, από τότε που ελέχθη το «πας μη Ελλην βάρβαρος», να προτιμάμε να μας σερβίρουν παρά το ανάποδο. Κακομαθημένοι; Εντάξει, 2000 χρόνια χούι, θέλει 5-6 Μέρκελ για να μας περάσει. Εδώ θυμάμαι ότι τα χρόνια της ευμάρειας ο ΕΟΤ έκανε χιλιάδες εκστρατείες για να μάθει τον Ελληνα να χαμογελάει εξυπηρετώντας τον ξένο τουρίστα. Η απόλυτη αποτυχία. Ακόμη και όταν το χρήμα έρρεε από παντού, ο Ελληνάρας -με την καλή έννοια- και πάλι μούτρα είχε! Τουλάχιστον οι φετινές καμπάνιες με τα μαθήματα ανθρωπιάς σε προηγμένους βάρβαρους «Πού ’σαι, ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ; Where are you my BROTHER?» ήταν πιο καλόγουστες και αξιοπρεπείς.

Το να ’σαι σωστός σερβιτόρος, για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είναι καθόλου κακό - με την ευκαιρία να συγχαρώ έναν Ελληνα που είδα στο Μόναχο να κάνει τον αρχισερβιτόρο, παρότι είχε σπουδάσει Hotel Management, στην Ελβετία, παρακαλώ. Τον βασάνιζαν για 1.500 ευρώ σε κάτι συγκροτήματα στην Κρήτη και τώρα βγάζει τόσα κάθε εβδομάδα εκεί με τα tips. Το να είσαι ΕΘΝΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ, όμως, δεν είναι καθόλου ωραίο, κι όποιος νομίζει πως απ’ την πολλή πείνα θα οδηγήσει τον Ελληνα να γίνει όντως η καθαρίστρια ή ο βαστάζος της Ευρώπης, θα διαπιστώσει σύντομα ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Οπως λάθος κάνουν και διάφορα κοράκια που περιδιαβαίνουν τα νησιά μας για να αγοράσουν μισοτιμής βίλες ή και άλλα καταχρεωμένα εξοχικά, που είχε κάνει ο μέσος Ελληνας τις εποχές των παχιών αγελάδων. Κορόιδα θα τους πιάσουν οι πονηροί μάνατζερ των βρόμικων funds που με τις ευλογίες της Κομισιόν και των τραπεζών θέλουν να μας πάρουν όλα τα σπίτια με κατασχέσεις και να κερδοσκοπήσουν πουλώντας τα μισοτιμής σε ταλαίπωρους ξένους συνταξιούχους. Ας τα πάρουν, λοιπόν, να δούμε πώς θα κάτσουν μόνοι τους στις ερημιές, παρέα με τις συμμορίες των αλλοδαπών, άπαξ και η ελληνική κοινωνία και το κράτος με τις όποιες υπηρεσίες του καταρρεύσουν! 

Συγγνώμη, αλλά εγώ βλέπω στα μάτια των ξένων αξιωματούχων και των παραπληροφορημένων τουριστών που έρχονται εδώ και απαιτούν τα πάντα, επειδή, λέει, μας έχουν δώσει πολλά δανεικά, τη βαθύτερη ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ να πάρουν κοψοχρονιά όλη την Ελλάδα. ΟΛΗ μα όλη. Να έχουν τον Ελληνα για υποτακτικό τους και τα ματωμένα μας χώματα για εξοχικό και υποτακτικό τους. Δεν κινδυνολογώ, ούτε ανησυχώ. Αυτό είναι όντως το ΣΧΕΔΙΟ τους, αλλά στο τέλος-τέλος ας μη γράψω καλύτερα τι θα πάρουν, όσο επιμένουν να μας εξαθλιώνουν και να μας ταπεινώνουν. Και στο κάτω-κάτω γιατί η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία είναι «υποχρεωμένες» να δέχονται γονατιστές τα εκατομμύρια των Βόρειων τουριστών που κοπρίζουν τις ακτές και τα βουνά μας; Αν δεν τους αρέσουμε, ας κάνουν διακοπές στο Βισμπάντεν, στη Λιέγη, στο Μπέρμιγχαμ να δουν τη γλύκα ή, αν τολμάνε, ας ξαναπάνε στην Αίγυπτο ή στην Τυνησία να τους φάνε ζωντανούς οι εξεγερμένοι «κελεμπίες».

Αρχίζω να αμφιβάλλω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για το τι κατά βάθος αφήνουν στον τόπο όλοι αυτοί που έρχονται «φουλ πανσιόν», κοιμούνται, τρώνε, πίνουν σε προαγορασμένα απ’ το Ντίσελντορφ δωμάτια και στο τέλος... μας τη λένε κι από πάνω! ΠΟΥ ’ΣΑΙ, ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ; «Where are you my brother?». Αν σ’ αρέσουμε ως έχουμε, ΟΚ. Αν ψάχνεις «Φιλιππινέζες», άντε στο Ιντερνετ για σεξοτουρισμό. ΑΝΤΕ, ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! 

Πηγή :  Το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη  στο Πρώτο Θέμα  Κυριακή 11-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου