Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ETΣΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ κκ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΡΑΓΑΚΗ,ΟΠΩΣ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ETΣΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ κκ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΡΑΓΑΚΗ,ΟΠΩΣ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται για τη χειμερινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ, έκανε τις εξής δηλώσεις, απαντώντας τηλεφωνικά σε ερωτήσεις Ελληνικών ΜΜΕ:
ΕΡ: Τι συνέβη σήμερα στη Σύνοδο με Καναδή Βουλευτή; Επιβεβαιώνετε επεισόδιο μεταξύ σας;
ΑΠ: Στην ομιλία της η κα Χέντι Φρέι, αναφέρθηκε στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σηκώθηκα και διαμαρτυρήθηκα έντονα. Της ζήτησα να σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να αναφέρεται στα Σκόπια με το όνομα FYROM.
Έκανα το αυτονόητο. Δεν θα μπορούσα να σιωπήσω, όπως έκαναν πρόσφατα μέσα στην Ελληνική Βουλή, τόσο ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, στην πρόκληση Σκοπιανού Βουλευτή.
ΕΡ: Πήρε διαστάσεις το επεισόδιο;
ΑΠ: Η ίδια η Καναδή συνάδελφος, δεν θέλησε; δεν τόλμησε; να απαντήσει. Άκουσα μόνο κάποια γελάκια από την αντιπροσωπεία της Βρετανίας. Είναι γνωστές οι εν πολλοίς θέσεις της Βρετανικής εξωτερικής πολιτικής για θέματα σχετιζόμενα με τα δικά μας Εθνικά ζητήματα. Δεν έδειξα ότι τους πήρα στα σοβαρά με τα χαζογελάκια τους. Απλά τους τόνισα ότι ως μεγάλη δύναμη, έχουν αυξημένη υποχρέωση τήρησης των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Και πάνω απ’ όλα να σέβονται την Ελλάδα.
Εκεί το θέμα έληξε.

Πηγή: dynati-ellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου