Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Ένα ακόμη τραγικό εργατικό δυστύχημα με θύμα νέο άνθρωπο στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας της ΔΕΗ

Ένας νέος άνθρωπος, Φλωρινιώτης, πατέρας τριών μικρών παιδιών, εργαζόμενος στη ΔΕΗ, έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας. 
Ολόκληρη η Φλώρινα έχει συγκλονιστεί από τον άδικο αυτό θάνατο.
Δυστυχώς, η αναγκαιότητα για μειωμένες δαπάνες ασφάλειας, στοιχίζουν πολύ ακριβά, αλλά αυτό το κόστος δεν αποτιμάται σε χρήμα, αποτιμάται σε ανθρώπινες ζωές!!! 
Καλό παράδεισο  Γιάννη και συλλυπητήρια στην οικογένεια σου!

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για το δυστύχημα.

Μαύρη μέρα για την Φλώρινα! Ένας ακόμη συνάδελφος μας δεν γύρισε στο σπίτι του .

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στο ορυχείο Αμυνταίου, καθώς, λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτρολογικού τύπου, έχασε τη ζωή του 42χρονος συνάδελφος μας, πατέρας 3 παιδιών.

Τα αποτελέσματα  της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο, είχαν ακόμα ένα θύμα στην Φλώρινα.


Οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας αποδυναμώνονται και καταργούνται. Είναι φυσικό και επόμενο αυτή η πολιτική απόφαση και τακτική να έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Στην ασφάλεια στην εργασία μας δεν χωράνε ούτε προϊστάμενοι, ούτε πιέσεις, ούτε φίλοι, ούτε συνδικάτα. Ο καθένας μας θα πρέπει να αξιολογεί τις συνθήκες οι οποίες αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή και να προφυλάσσει τον εαυτό του και τους γύρω του.  Στην  εργασία μας πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και εγρήγορση. Και πάνω από όλα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επαναφέρουμε την χαμένη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα και ενεργώντας σαν σύνολο να διασφαλίζουμε ότι θα τηρούνται από όλους οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα. Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ας σεβαστεί την ανθρώπινη ζωή και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη ξαναθρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους μας,

Το Εργατικό μας Κέντρο θεωρεί πως το να επιστρέφουμε από τη δουλειά σώοι και αβλαβείς, αποτελεί το πρώτιστο  ιερό δικαίωμά μας.

Το θέμα δεν ήταν αν θα γινόταν ατύχημα αλλά το πότε .

Καλό ταξίδι Γιάννη.ΦΛΩΡΙΝΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου