Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Περιπέτεια σε τρία νοσοκομεία

Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Ζήτησε έρευνα για το θάνατο του βρέφους από την Κοζάνη

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 [ 17:06 ]
Κατεπείγουσα γραπτή αναφορά και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών, έπειτα από πολυήμερη περιπέτεια σε τρία νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Η οικογένεια του άτυχου αγοριού ζει στο νομό Κοζάνης, του οποίου τα δύο νοσοκομεία δεν διαθέτουν στελεχωμένη παιδιατρική κλινική εδώ και μήνες.
Το βρέφος αρχικά παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό του κατά της ηπατίτιδας πριν από δύο εβδομάδες. Το περιστατικό δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου η παιδιατρική κλινική δεν διαθέτει παιδίατρο, ούτε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου ο μοναδικός παιδίατρος δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα.
Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα. Όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και παρουσίασε δύσπνοια, αναγκάζοντας τους γονείς να το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης για το φόβο λοίμωξης.
Εκεί, οι γιατροί χορήγησαν υγρά και καταλύτες με ορό, το μωρό όμως παρουσίασε εμβολή και χρειάστηκε ανάνηψη από διασώστες του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης.

Νεκροψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Δ. Ψαρούλης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν μπορεί να αναφέρει τα ακριβή αίτια θανάτου. Είπε όμως ότι το βρέφος παρουσίαζε σηψαιμία και εκτεταμένη νέκρωση των κάτω άκρων, λιγότερο των άνω άκρων, καθώς και απόφραξη των ζωτικών οργάνων.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ζήτησε τη δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία.

«Οι πολίτες χρειάζονται αυξημένη ποιότητα και πλήρη φροντίδα υγείας, ώστε να μη ζήσουμε τραγικά περιστατικά, όπως ο θάνατος του βρέφους από την Κοζάνης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης.
Την έρευνα που ζήτησε η υπουργός Παιδείας θα διενεργήσουν η 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Και που να δείτε το νοσοκομείο της Φλώρινας.
    Τυχεροί είμαστε ακόμα που δεν θρηνήσαμε θύματα, λόγω του κακού τρόπου που λειτουργεί.
    Και από ότι ακούγεται πάει για κλείσιμο.
    Ήδη οι γυναίκες της Φλώρινας περιοδεύουν ανά την Μακεδονία για να μπορέσουν να γεννήσουν. Μεγάλες στιγμές στην Φλώρινα.
    Κατά τα άλλα αυτό που πρέπει να εξασφαλίζει η πολιτεία στον πολίτη είναι : ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    Αν τίποτε από αυτά δεν το εξασφαλίζει με αξιοπρέπεια και επάρκεια , τότε άστα και βράστα....

    Με ποιούς όμως άρχοντες ρε σεις θα προχωρήσουμε στην Φλώρινα, με τον Παππού Γιώργο (Λιάνη) ή με τον Μπάρμπα Στάθη (Κωνσταντινίδη), εκλεγμένοι και οι δύο στο κοινοβούλιο.
    Κατά την γνώμη μου και οι δύο παραπάνω ΚΥΡΙΟΙ είναι σε επιδόσεις πολύ κάτω του μετρίου.
    Δυστυχώς για τον άμοιρο τον τόπο μας που περιμένει από κάκιστους βουλευτές, να αναδείξουν τα προβλήματα του και να τον αναδείξουν ως τόπο που αξίζει να ζούμε.
    Άμοιρη Φλώρινα, περιμένεις από ανθρώπους που βλέπουν το συμφέρον τους και μόνο και έχουν προσκολληθεί στην εξουσία, για τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ να φροντίσουν να λύσουν τα προβλήματα που έχεις.
    ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΕΙΟ, που λένε και στο χωριό μου.
    ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;
    Γνώμη μου και πάλι, από τύχη, ευνοϊκές συγκυρίες και επειδή μας αγαπάει ο ΘΕΟΣ (και δεν το λέω ειρωνικά αυτό).
    Θυμάστε το έργο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον ρόλο του Υπουργού Μαυρογιαλούρου, ε λοιπόν κατέληγε με το περίφημο: "ΜΑΥΡΟ, ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ", σαν να μην έχει και άδικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή