Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η δικαίωση του Μητσοτάκη - Σκέψεις για τα κλεμμένα

Η δικαίωση του Μητσοτάκη
29/11/2010

του Κώστα Γιαννακίδη

Μία φωτογραφία που εμφανίστηκε το 1990 έχει ήδη κιτρινίσει. Είκοσι χρόνια είναι πραγματικά πολλά. Αν αισθάνεστε ότι το 1990 ήταν μόλις χθες, έχετε μεγαλώσει. Εγώ ξεγελώ τον εαυτό μου λέγοντας πως είμαι ακόμα εκεί, ένας κάπως ασταθής πιτσιρικάς, που ταξιδεύει στο χρόνο χρησιμοποιώντας το κορμί του προβληματικού ξενιστή μου. Είμαι εκεί και έχω καλή εικόνα των πραγμάτων. Ομως είκοσι ημερολόγια, όταν τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο, μπορούν να σου προκαλέσουν μέχρι και δέος. Ενα παιδί που γεννήθηκε τότε, σήμερα ζει την πρώτη νιότη. Ενας νέος της εποχής βρέχει τα πόδια του στα βρομόνερα της μέσης ηλικίας, Ο μεσήλικας των '90ς είναι σήμερα ηλικιωμένος. Μόνο ο Μητσοτάκης είναι ακριβώς ίδιος.

Ακουσα τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στους νέους περιφερειάρχες. Τους μίλησε για λιγότερο κράτος και για περιορισμό της σπατάλης που προκαλεί ο μεγάλος δημόσιος τομέας. «Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.» Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά είναι σαν να ακούς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Μάνο και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο το 1990. Ελάτε, οι παλαιότεροι κάτι έχετε συγκρατήσει. Είναι η εποχή που ο υπαρκτός σοσιαλισμός καταρρέει μαζί με το τείχος του Βερολίνου. Και τα ελληνικά δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ο πληθωρισμός αγρίεψε στο 20%, τα ελλείμματα μετρούν την απόσταση από τη Γη ως τον Αρη με δραχμές, ενώ διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο το δημόσιο θα είναι σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σηκώνεται σκόνη και από πίσω εμφανίζεται ο Μητσοτάκης.

Βγαίνει μέσα από πλαστικές σημαίες, σηκώνει τη φωνή αργά και σταθερά πάνω από τις κόρνες, ανοίγει τα χέρια και βγάζει το χαμόγελο που σκοτώνει την τελευταία ελπίδα για να τον συμπαθήσεις. Και λέει όσα συνομολογεί σήμερα ως και ο Σκανδαλίδης: λιγότερο κράτος, εξορθολογισμός δαπανών, ριζικές παρεμβάσεις στις δημόσιες μεταφορές, είσοδος ιδιωτών στο έργο που επιτελεί με δυσανάλογο κόστος ο δημόσιος τομέας. Και τώρα βάλτε στο πλάνο και το υπόλοιπο σκηνικό. Εργατοπατέρες της ΔΕΗ που ανεβάζουν και κατεβάζουν τον διακόπτη. Συνδικαλιστές των μεταφορών που αντιδρούν στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Και μπροστά απ' όλους η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε μέσα σε τρία χρόνια τα σκάνδαλα, τον Κοσκωτά, τη Δήμητρα και την κακή υγεία του προέδρου του επειδή αντέδρασε με λαϊκίστικη συνέπεια σε κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία. Και φυσικά βρήκε πρόθυμο ακροατήριο στο εκλογικό σώμα. Και όμως, αν είχαν περάσει έστω λίγες από τις μεταρρυθμίσεις που έπεσαν τότε στο τραπέζι, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πιο ήπια. Ισως όλα αυτά δεν έγιναν επειδή ο λάθος άνθρωπος εξέφρασε τις σωστές ιδέες, αλλά και επειδή βρήκε απέναντι του μία στείρα και εν τέλει επικίνδυνη αντιπολίτευση. Δεν ξέρω αν αυτό που ζούμε τώρα είναι η κατάπτωση της χώρας ή η δικαίωση του ανδρός. Λογικά το ένα φέρνει το άλλο. Μόνο σε μία γονατισμένη χώρα θα μπορούσε να δικαιωθεί ο Μητσοτάκης.


ΠΗΓΗ : Protagon.gr
-------------------------------------------------------------------------------
Φλωρινιώτης:
Για όσους γνωρίζουν οικονομικά, η δικαίωση του Κου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη.

Ακόμα θυμάμαι τον διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου Κο Γιάννη Μαρίνο, να εξανίστανται με τα όσα φαιδρά συνέβαιναν στην Ελληνική οικονομία και να προτρέπει τους Έλληνες πολιτικούς να εξορθολογίσουν την Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό δημόσιο τομέα.

Δυστυχώς ο Μητσοτάκης ήταν ο "ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ" για τους πολλούς, και ο πόλεμος που του έγινε τότε, κατάφερε να ρίξει την κυβέρνηση του και την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που έκανε για διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα.

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε τότε στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κος Αντώνης Σαμαράς.

Επ΄ευκαιρίας του παραπάνω άρθρου, θα ζητούσα απ' όλους όσους μιλάνε υποτιμητικά για τον Κο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να κάνουν μια δεύτερη σκέψη και να αναλογιστούν μήπως στην πραγματικότητα έχουν πέσει στην παγίδα των διάφορων "Λαζόπουλων" και κάνουν μια τεράστια αδικία, σε έναν τελικά, καλό πολιτικό.

Αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης το 1990, έρχονται να εφαρμοστούν επειδή δεν πάει άλλο, το 2010.

Τελικά είχε δίκαιο ο Μητσοτάκης και λάθος όλοι οι υπόλοιποι που ασκούσαν πολιτικές αρεστές στον Ελληνικό λαό, γλείφοντας και κολακεύοντας τον.

Γι' αυτό λοιπόν ας πληρώσουμε τον λογαριασμό και το σπασμένο μάρμαρο, ως "περήφανος και κυρίαρχος λαός" που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ας θυμηθούμε το περίφημο "ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" , και μετά ας κρίνουμε τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα, και στο τέλος ας τοποθετήσουμε αυτούς που πρέπει, στην λήθη και στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Α.....και μια λεπτομέρεια, παραγραφή λόγω "βουλευτικής ασυλίας" υφίσταται για τα κάθε λογής αδικήματα των βουλευτών, για την φοροδιαφυγή τους όμως και τον άδικο πλουτισμό αυτών των "ΚΥΡΙΩΝ", σε βάρος της Ελλάδος και του "στενάζοντος λαού" δεν υφίσταται θέμα παραγραφής.

Και αν υφίσταται, αυτή είναι φορολογική παραγραφή και οπωσδήποτε δεν ακολουθεί την "βουλευτική ασυλία".

Επίσης, το σημαντικότερο όλων είναι να μάθουμε, ποιοί τα πήραν;
Πότε τα πήραν;
Γιατί τα πήραν;
Πόσα πήραν;
Από ποιούς τα πήραν;
Πού τα έχουν πάει;
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ,
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ......
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,

ΑΣ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.......

ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΜΩΣ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" (που τυχαίνει να είναι και τυφλή η κακομοίρα),

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"
(που και αυτή τελευταία, ότι θέλει βλέπει και όποτε θέλει)

ΑΣ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, (αν τολμούν)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ από ΑΥΤΟΥΣ και τους ΓΟΝΟΥΣ τους και να πάψουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί οι "εγκληματίες"

μπορεί να θελήσουν ή μπορούν να κάνουν και κάτι καλό για την Ελλαδίτσα μας

(έγκλημα είναι αυτό που έκαναν στην Ελλάδα μας, και σε άλλες εποχές θα αντιμετώπιζαν εκτελεστικό απόσπασμα ,
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ -Μουσουλμανικές, θα τους έκοβαν τα άκρα και θα τους αποκεφάλιζαν)



Ποιός Έλληνας δεν θέλει να ξεσκεπαστούν οι κλέφτες;

Σίγουρα υπάρχει τρόπος, να ελεγχθούν όλοι όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, και να εξεταστεί το "πόθεν έσχες " τους

(το πραγματικό πόθεν έσχες και όχι αυτό το γελοίο πόθεν έσχες που εμφανίζουν για να είναι νομότυποι ) .

Να δούμε ποιοί έχουν κλέψει(π.χ. ο Άκης), ποιοί σήμερα ζουν σαν κροίσοι , ποιοί ζουν και έζησαν πολυτελώς και στο τέλος , να δοθούν τα ονόματα τους στη δημοσιότητα και να τους εγκαλέσουμε να επιστρέψουν τα κλεμμένα.....
έστω και με την μορφή δωρεάς στο Ελληνικό δημόσιο.

Όσο για το θέμα της διεκδίκησης, από πλευράς δημοσίου για τα κλεμμένα χρήματα του, αυτό δεν νομίζω να παραγράφεται ποτέ.

Όπως δεν παραγράφεται η διεκδίκηση μας ως Ελλάδα, για τα μάρμαρα του Παρθενώνα από την Μεγάλη Βρετανία και των κάθε είδους κλεμμένων "θησαυρών" από ένα "σύγχρονο,πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος".

Η κατάσταση είναι πρωτοφανής και δυστυχώς φτάνει να θυμίζει μια χώρα που δεν κυβερνήθηκε ποτέ.

Υποθηκεύσανε το μέλλον μας ως λαού και ως χώρα , "φάγανε και τρώνε" εγκληματικά πολλά χρήματα.

Γι αυτό και πρέπει να γίνουν "γνωστοί" και να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού , αλλά και να υποστούν και τις ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν με δεδομένες τις νέες συνθήκες, που καλείται να ζήσει η χώρα για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ζούμε συνθήκες σύγχρονης υποδούλωσης στον ξένο παράγοντα, ποιός να το φανταζότανε ότι θα συνέβαινε και αυτό.....

Σύγχρονη "τουρκοκρατία" λοιπόν........

Ας ελπίσουμε το πάθημα να μας έγινε μάθημα και στη συνέχεια αλλιώς να βαδίσουμε ως χώρα.

Οι πολίτες ας μάθουμε επιτέλους να μην ξεγελιόμαστε από τα "λαμόγια" και τις "σειρήνες" της πολιτικής και επιτέλους να μάθουμε να αποφασίζουμε υπεύθυνα και ανεξάρτητα για το μέλλον μας , και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου