Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την περαίωση
Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η προσέλευση των φορολογούμενων πολιτών για την περαίωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.


Ειδικότερα, μέχρι την Πέμπτη εισπράχθηκαν 439 εκατ. ευρώ από 263 χιλιάδες συναλλαγές, ενώ, μόνο τη χθεσινή ημέρα, εισπράχθηκαν 155 εκατ. ευρώ από 89 χιλιάδες συναλλαγές.


Το 97% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν με απευθείας πληρωμή, μέσω τράπεζας, χωρίς να χρειαστεί ο φορολογούμενος να προσέλθει στη ΔΟΥ.


Το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των φορολογουμένων, έχει δώσει παράταση της προθεσμίας, για συμμετοχή στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, μέχρι και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.




19/11/2010
Πηγή: www.in.gr
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λίγες σκόρπιες σκέψεις για το φορολογικό.
Η περαίωση αποτελεί ένα μέτρο κατάφωρα άδικο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που λειτουργούν σεβόμενοι τους φορολογικούς νόμους και που δεν καταστρατηγούν τις αρχές της φορολογικής δικαιοσύνης που έχει θέσει η πολιτεία.
Παράλληλα αποτελεί "επιβράβευση" όλων εκείνων των επαγγελματιών, που κινούνται στα πλαίσια της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Για πολλοστή φορά το ελληνικό δημόσιο τιμωρεί τους τίμιους και επιβραβεύει τους φοροδιαφεύγοντες και παραοικονομούντες.
Τα όνειρα για επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος πάνε περίπατο.
Μπείτε στη θέση του μικροεπαγγελματία με το μαγαζάκι στη γωνία που τα φέρνει βόλτα με το ζόρι, παλεύει καθημερινά και προσπαθεί να είναι εντάξει και με τα φορολογικά του, όπερ σημαίνει ότι κόβει αποδείξεις για τους πελάτες του, σε αντίθεση με τον "δίπλα", που οι αποδείξεις του αποτελούν συλλεκτικό είδος.
Καλούνται και οι δύο να "περαιώσουν", καταβάλλοντας το ίδιο ποσό στην εφορία.
Τί σημαίνει αυτό;
Ότι αυτός που δεν εκδίδει αποδείξεις επιβραβευέται και πάλι από το ΕΝΟΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Και το ερώτημα είναι πώς ο "τίμιος φορολογούμενος" θα πειστεί να συνεχίσει και να παραμείνει έτσι;
Τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία το καλοκαίρι για το κάπνισμα (τα τόσο αναγκαία αυτά μέτρα), τα παίρνει άρον άρον πίσω και κουρνιάζει στη γωνιά της, σαν την γάτα που έκανε ζημιά και φοβάται την τιμωρία.
Τα "σκληρά φορολογικά μέτρα" που έλαβε τον Μάιο, που προέβλεπαν κλείσιμο επιχειρήσεων για μη έκδοση αποδείξεων, τα έκανε γαργάρα.
Αλήθεια, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν λόγο του εν λόγω μέτρου;
Αν δεν μπορείς να επιβάλεις την "θανατική ποινή" στο ποινικό δίκαιο σου, διότι αυτή θεωρείτε απάνθρωπη, σκληρή και παρωχημένη και δεν εξυπηρετεί στον σωφρονισμό των πολιτών που ενεργούν παράνομα, σίγουρα δεν επιβάλεις την "θανατική ποινή" των επιχειρήσεων, δηλαδή το λουκέτο αυτών, σε μια χώρα που αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, οι μισές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν (λέμε τώρα οι μισές).
Συμπέρασμα, οι κυβερνώντες έχουν χάσει την μπάλα, ενεργούν σπασμωδικά, δεν έχουν οργανόγραμμα και προγραμματισμό στις πράξεις τους, δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να κινηθούν , ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Με τις πράξεις αυτές της κυβέρνησης, αλλά και με τα μέτρα που ακούγεται ότι προτίθεται να λάβει στο άμεσο μέλλον,
αύξηση ξανά του ΦΠΑ των τροφίμων και αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο με μεγάλη άνοδο στην τιμή αυτού,
στο μόνο που σίγουρα θα επιτύχει η κυβέρνηση, είναι η αύξηση της δυσαρέσκειας των Ελλήνων, με παράλληλη καταρράκωση του ηθικού του επιχειρηματικού κόσμου.
Και ένα ψύγμα αισιοδοξίας, , σε συνθήκες κρίσης δημιουργούνται επιχειρηματιικές ευκαιρίες και σίγουρα οι τολμηροί και έξυπνοι άνθρωποι τις εκμεταλλεύονται και αναδεικνύουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο (π.χ. Ωνάσης, Νιάρχος κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου