Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι δηλώσεις του Γιώργου Λιάνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RealFm.

Γ. Λιάνης: «Ατομική βόμβα το πετρέλαιο για τη Φλώρινα»

Από σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RealFm και σε άλλα Μ.Μ.Ε.

Λυπάμαι πάρα πολύ και ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, γιατί γνωρίζω ότι οι βαθύτατα λυπημένοι Έλληνες ακούγοντας αυτά που έχω να πω θα λυπηθούν ακόμη περισσότερο, όμως αφορούν την πατρίδα μου, τη Φλώρινα. Είμαι εκπρόσωπος της στο Κοινοβούλιο για δύο μήνες ακόμα και έχω δώσει όρκο που αφορά και την πατρίδα μου.
Αυτό που ξέρουμε από την ιστορική διαδρομή είναι ότι τα σύνορα κάθε χώρας οχυρώνονται με ανάπτυξη κυρίως. Αυτό είναι το Α και το Ω.
Στα σύνορα τα δικά μας, όχι μόνο ανάπτυξη δεν έχει γίνει, αλλά μοιάζει σαν η Φλώρινα να έχει μπει στο μάτι κάποιων και τη βομβαρδίζουν τα 3-4 τελευταία χρόνια με ατομικές βόμβες.


Είναι ατομική βόμβα για τη Φλώρινα το πετρέλαιο. Φέτος, βύθισε σε βαθύτατη φτώχεια, σε απόγνωση, χιλιάδες ανθρώπους. Η Φλώρινα είχε θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου, Αρκτικής.
-30, -20 συχνά, -10 κάθε μέρα και ολικό παγετό για δύο μήνες.
Το πετρέλαιο στην περιοχή, στο πείσμα των ανθρώπων και όλων ημών που προειδοποιούμε χρόνια τώρα, είναι ακριβότερο από την Αθήνα.
Στο Θεό σας! Μια οικογένεια 4 ατόμων, που μένει σε ένα σπίτι 80-100 τετραγωνικών μέτρων, θέλει φέτος για να βγάλει πέρα το χειμώνα 5 τόνους πετρέλαιο, δηλαδή 4.000-5.000 ευρώ! Αυτή είναι η ατομική βόμβα! Αυτό εξαντλεί το εισόδημα των συμπολιτών μου, οι οποίοι ούτε χρήματα να αποταμιεύσουν, είχαν ούτε κάποια επιχορήγηση πήραν. Είναι μια δεκαετία που μιλάμε για το πετρέλαιο και είναι μια δεκαετία που έχουμε προβλέψει τι θα γίνει.
Ακούστε τις παρενέργειες. Οι λίγοι που μπορούν, θέλουν πετρέλαιο. Οι πολλοί που δεν μπορούν, εφόρμησαν στα ξύλα με ό,τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον. Όλοι οι κάτοικοι πηγαίνουν για να βάλουν βενζίνη στη διπλανή χώρα. Ουρές στα πρατήριά τους. Ουρές Φλωρινιωτών που κάποτε τους είχαμε υποσχεθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ο σημαιοφόρος των Βαλκανίων. Βάζουν βενζίνη και γυρίζουν πίσω. Δεν είναι μόνο αυτό. Η αγορά μας έσβησε. Η δική τους αγορά ανθεί. Ακόμα και για τα δόντια τους πηγαίνουν εκεί. Κάποτε που το νοσοκομείο μας δεν είχε γυναικολόγο γεννούσαν τα παιδιά τους εκεί. Είναι πατρίδα αυτό; Τι είναι η πατρίδα; Μια άσπλαχνη μάνα που αφήνει τα παιδιά της σε φτώχεια ανάλογη της Κατοχής παγωμένα; Που αφήνει τους μαθητές χωρίς θέρμανση ενώ έξω έχει δύο μέτρα χιόνι; Η κ. Διαμαντοπούλου και η κ. Χριστοφιλοπούλου δεν χαρακτήρισαν τα σχολεία μας ορεινά. Τους έλεγα «οι δρόμοι είναι παγωμένοι το χειμώνα και είναι επικίνδυνο να πηγαίνουν 10 χιλιόμετρα μακριά». Αόριστες υποσχέσεις… Τα παιδιά αυτά δεν πήγαιναν σχολείο το χειμώνα. Ήταν κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι!
Το 70-80% των εργαζόμενων της περιοχής εργάζεται στα ορυχεία και τις μονάδες της ΔΕΗ. Δεύτερο θανάσιμο χτύπημα! Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ναι, με το όνομά του τον λέω, έστειλε έγγραφο στις Βρυξέλες και ζητάει να πουληθούν η καλύτερη μονάδα της χώρας, ο ΑΗΣ Μελίτης, και οι δύο μονάδες του Αμυνταίου. Ω του θαύματος, ο θαυματοποιός υπουργός δεν βγάζει στο σφυρί καμία μονάδα της Κοζάνης, που είναι η εκλογική του περιφέρεια! Αιδώς Αργείοι!
Το τρένο κόπηκε. Κόστιζε ενάμισι εκατομμύριο το χρόνο η γραμμή. Δεν τη χαρακτήρισαν άγονη. Το ίδρυμα της Βουλής, διά του Προέδρου του, έκανε ένα άλλο θαύμα. Έδωσε το ίδιο ακριβώς ποσό, 1,5 εκατ. ευρώ δηλαδή, για ξενώνες στην Καστοριά και ένα πάρκο που τάχα μου δήθεν θα συμφιλίωνε τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές του εμφυλίου πολέμου. Οι τελευταίες μεγάλες μάχες του εμφυλίου, η τελευταία μεγάλη μάχη έγινε στη Φλώρινα. Από την Πρέσπα έφυγαν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος. Τη συμφιλίωση τη θέλετε μόνο στην Καστοριά; Υπάρχουν δυο κατηγορίες συνόρων; Υπάρχουν δυο κατηγορίες Ελλήνων για τον κ. Πετσάλνικο. Και δυστυχώς και για την κυβέρνησή μας τότε, την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί την Πρέσπα 3-4 φορές για συνέδρια με τους ομολόγους του σχετικά με την ανάπτυξη, που ποτέ δεν ήρθε στην περιοχή. Το τρένο αυτό ποτέ δεν σφύριξε στη Φλώρινα, όπως δεν σφυρίζει και το άλλο. Και με τα χίλια ζόρια πείσαμε ευτυχώς, τον τότε υπουργό Μεταφορών, υποδομών και δικτύων κ. Βορίδη και τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο να ξαναλειτουργήσει.
Τα ζητήματα αυτά είναι εθνικής σημασίας και λυπάμαι βαθιά που δεν τα βλέπουν όσοι έπρεπε να τα βλέπουν σε σύνορα ψυχροπολεμικά, όπως τα σύνορα με τα Σκόπια, που βγάζουν μάτι και εκθέτουν την Ελλάδα παγκοσμίως. Αν τα πω αυτά περαιτέρω με το όνομά τους θα δώσω τροφή εκεί που δεν πρέπει να δώσω. Γι’ αυτό σιγώ.
Τι αφήνει ο χειμώνας πίσω του:
* σκεπές κατεστραμμένες
* υδρορροές και λούκια που θέλουν αντικατάσταση
* προβλήματα στην ύδρευση
* μεγάλα προβλήματα στη θέρμανση και στο δίκτυο θέρμανσης
Μόνο αυτές οι ζημιές είναι για κάθε σπίτι επιβάρυνση 1.000 ευρώ.
3.000.000 ευρώ το μήνα, σε συνάλλαγμα στην γειτονική χώρα παρακαλώ.
* Σε ερώτηση αν έχει γίνει καμία ενέργεια για το θέμα του πετρελαίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας ενημέρωσε ότι 2 χρόνια τώρα τόσο στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου όσο και στην κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν ενημερωθεί οι πάντες. Από πρωθυπουργό μέχρι κάθε αρμόδιο υπουργό! Και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία θετική απάντηση. Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου των δύο βουλευτών και των φορέων της Φλώρινας για το θέμα του πετρελαίου.









1 σχόλιο:

  1. Καλά είσαι σοβαρός; Μιλάει το αρχιλαμόγιο εκ του ασφαλούς και τον επικροτείς; Και τόσα χρόνια που ήταν; Δεν έβλεπε δεν άκουγε αλλά καί τι να αισθανθεί διαμέσου των φερέφωνων του τόσα χρόνια; Μήπως έζησε στη Φλώρινα, μήπως πλήρωσε τίποτα ποτέ απο τη τσέπη του; Ακόμη και το όχι εκ του ασφαλούς. Που τα έργα 23 χρόνια τώρα. Και στον αντίποδα τα στρουμφάκια τόσα χρόνια τι κάνανε; Βγαίνουν και φωτογραφίες οι απίθανοι. ΟΧΙ δεν έβρεχε ούτε σήμερα, ούτε και στο εξής. ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή