Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εώς ότου ξυπνήσουμε στη Φλώρινα, ας δούμε τι αποφασίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι θιγόμενοι επαγγελματίες.



Τι αποφάσισαν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

Στις 10/10/12 έλαβε χώρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ο.Σ.Θ. όπου αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα τα παρακάτω:


1. Να συμμετάσχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17ης Οκτωβρίου 2012 και να επιδώσουμε την ίδια μέρα στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης σχετικό ψήφισμα.

2. Να αποστείλουμε ψήφισμα-καταγγελία-διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές, με προσυπογραφή του από όλους τους συναδέλφους Οδοντιάτρους μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία συλλογής υπογραφών, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου, είτε στα γραφεία του Συλλόγου, είτε πόρτα-πόρτα.
3. Να αποστείλουμε ψήφισμα προς τους βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, και εδώ με προσυπογραφή του από όλους τους
συναδέλφους, στο οποίο θα αναφέρεται πως όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό θα μπουν σε μαύρη λίστα και δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στη στήριξή μας στις επόμενες εκλογές.

4. Να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για αγωνιστική κινητοποίηση και συντονισμό όλων των φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών και τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων.
5. Να πραγματοποιήσουμε κοινή και ανοιχτή συνέντευξη τύπου όλων των φορέων των Ελεύθερων Επαγγελματιών.
6. Να προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη της εφορίας ή άλλου δημόσιου φορέα.
7. Να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί άμεσα ένα δίκαιο, αναλογικό και σωστό φορολογικό σύστημα, όπως έχουν τα άλλα κράτη της Ευρώπης και όχι πάλι ένα σύστημα που θα συνεχίσει να συντηρεί τις στρεβλώσεις και να ευνοεί την παρανομία, την πελατειακή κομματική συναλλαγή, την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Ένα σύστημα που εκτός από τους μισθωτούς, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές και μικρομεσαίους θα φορολογεί αναλογικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών, των κομμάτων, και των παράνομων μεγάλο-καταθετών του εξωτερικού, θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα δίνει ουσιαστικά και έντιμα κίνητρα επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και μίζες.
8. Να απαιτήσουμε την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 € και την κατάργηση της προκαταβολής φόρου που σήμερα είναι στο 50% και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το αυξήσει στο 60%. Απαιτούμε να φορολογούμαστε με βάση τα έσοδα και τα έξοδα μας. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εκ προθέσεως αδρανούν και να πάψει την τακτική της φορολογικής τρομοκρατίας και των εκβιασμών, ρίχνοντας την ευθύνη στους φορολογούμενους και παραβλέποντας τη δική του προμελετημένη αλλά εγκληματική ανικανότητα.
9. Να απαιτήσουμε μείωση των ασφαλιστικών μας εισφορών σε ένα κατεστραμμένο ασφαλιστικό Ταμείο το οποίο δεν μας προσφέρει τίποτε, ούτε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε αξιοπρεπή σύνταξη. Ζητάμε την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.
10. Τέλος να απαιτήσουμε έγκαιρη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. της Ε.Ο.Ο. για τον συντονισμό των αντιδράσεων του κλάδου σε πανελλαδική κλίμακα, για ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση των Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας και ανάληψη εκ μέρους της Ομοσπονδίας ηγετικού και στρατηγικού συνδικαλιστικού ρόλου.
11. Να ερωτηθεί η νομική σύμβουλος και ο φοροτεχνικός του Συλλόγου πως και σε ποια περίπτωση μπορούμε να παρακάμψουμε την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ώστε να φορολογούμαστε ως μισθωτοί. (σύσταση εταιρείας και μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό)
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ 


Πηγή: taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου