Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ανάσες αισιοδοξίας, και μια άλλη πιο θετική προσέγγιση στη διαφαινόμενη συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας.

Άρθρο της πάντα καλής δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου, με κάποιες νότες αισιοδοξίας,άρθρο που εξηγεί πολλά.
 Ακόμα καλύτερα τα σχόλια στο Al tsantiri, με μια οπτική στα πράγματα που εξηγεί ακόμα περισσότερα, 

Κρατήστε και αυτό, την έκφραση της Μέρκελ για το ότι στην Ευρωζώνη δεν προβλέπεται το "κλασικό κούρεμα χρέους", οπότε μάλλον θα ανακαλυφθεί μια νέα πατέντα κουρέματος του χρέους μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα εξαγοράσει το προς κούρεμα χρέος. Μένει να δούμε το μέγεθος του κουρέματος του χρέους, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα...........το κούρεμα!!!!



Whatever say you Alexis… 

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 
Έχει κλειδώσει από την Τρίτη, στην τετραμερή συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ-Ολάντ -Γιούνκερ, που προηγήθηκε της δραματικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Τσίπρας πήρε το χρέος γι αυτό και το γελαστό, έπειτα από καιρό ύφος του, στις δηλώσεις μετά τη Σύνοδο, γι αυτό και το σκυθρωπό ύφος της Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου.
Οι «εχθροί» σκυθρώπιασαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι το κούρεμα του χρέους είναι η ειδοποιός διαφορά στη στρατηγική της Αθήνας, γι αυτό και σηματοδοτεί μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, νίκη στρατηγικής σημασίας.

Τα μέτρα της συμφωνίας- δύσκολα τα περισσότερα- αντισταθμίζονται καθοριστικά με ένα κούρεμα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τη σταδιακή αποδέσμευση της χώρας από το μοντέλο της αποικίας χρέους και την απαγκίστρωση από τη λιτότητα.
Το ήξεραν γι αυτό και τον ψήνουν έξη μήνες τώρα…
Το ξέρουν και τα ΜΜΕ της διαπλοκής γι αυτό και προσπαθούν να το πνίξουν με κάθε τρόπο. Αν το είχαν πετύχει αυτό ο Σαμαράς με το Βενιζέλο, θα είχαν προκαλέσει επικοινωνιακό σεισμό τα κανάλια , όπως τότε που «βγήκαμε στις αγορές», παραμονές των ευρωεκλογών και γελούσε και το παρδαλό κατσίκι…
Πόσοι εμπέδωσαν ότι ο Νταίσελμπλουμ είπε χθες για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης; Δυσκολεύτηκε κάπως είναι η αλήθεια, αλλά το ψέλλισε…Μόνο που δεν είπε μετά συγχωρήσεως κιόλας…
Και σήμερα το είπε ο Σόιμπλε! Ο ίδιος που μέχρι προχθές το απέκλειε μετά βδελυγμίας ε;
Μόνο που δεν είχε χαστουκίσει τον ανεκδιήγητο Στουρνάρα πριν από δύο χρόνια, όταν ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τόλμησε να ρωτήσει το «αφεντικό», πώς βλέπει την πρόταση του ΔΝΤ για αναδιάρθρωση…
Από το «forget it Yannis» στο » whatever say you Alexis»… Ο,τι πείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου