Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Καλαμαριάς Ιουστίνος: ''Θυμηθείτε που κατέφευγαν οι πρόγονοί μας τις δύσκολες ώρες''


Για την Romfea.gr | Ιωάννης Κεφαλάς

Το βράδυ της Παρασκευής πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερο Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας όπου τελέστηκε Ιερά αγρυπνία για την σωτηρία της πατρίδος μας.
Στην Αγρυπνία ιερούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ο και ποιμενάρχης της Μητροπόλεως, ενώ συλλειτούργησαν και πολλοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, ακολούθησε η λιτή, η παράκληση, όπου έγινε έναντι της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μηχανιώτισσας, ο ορθός και η Θεία Λειτουργία.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ.Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε μία άλλη αντίσταση δύο μέρες πριν από το δημοψήφισμα''.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας, υπογραμμίζοντας ότι πάντα η συνταγή είναι παραδοσιακή και δεν είναι άλλη από την πίστη στον Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο.
''Θυμηθείτε που κατέφυγαν οι πρόγονοί μας τις δύσκολες ώρες, όπως στην Αγία Λαύρα με τους οπλαρχηγούς αλλά και το '40 με την αυτοκρατορία του Μουσολίνι'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιουστίνος.


Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου