Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Λογιστών Π.Ε. Φλώρινας- Αίτημα ολιγοήμερης παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ EΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Θέμα :  Αίτημα ολιγοήμερης παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, για την απρόσκοπτη  ολοκλήρωση  της διαδικασίας αποστολής τους από τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία.

Προς το Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Κοινοποίηση
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
• Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικατερίνη Σαββαΐδου
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη
• Πολιτικά κόμματα της Βουλής

Κύριοι,
κατόπιν επικοινωνίας με πολλούς συναδέλφους λογιστές, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για το θέμα λήξης σήμερα 14 Ιουλίου 2014 της  υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ζητάμε να δοθεί  οπωσδήποτε παράταση στα οργανωμένα λογιστικά γραφεία, έτσι ώστε να μπορέσουμε  εντός των επόμενων ημερών, να τακτοποιήσουμε και τις τελευταίες εκκρεμότητες που τυχόν υπάρχουν με τις δηλώσεις των πελατών μας.
Θέλουμε να κατανοήσετε, την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται πολλές χιλιάδες συνάδελφοι λογιστές, οι οποίοι ως επί το πλείστον  ολοκληρώνουν και με τις τελευταίες αποστολές φορολογικών δηλώσεων, εκκρεμότητες όμως υπάρχουν!
Δεν επιθυμούμε να γίνουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας ξανά τους λόγους που μας οδηγούν σ’ αυτό το δίκαιο αίτημα μας, ζητάμε όμως και την δική σας κατανόηση, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι  οι συνάδελφοι μας λογιστές,  να ολοκληρώσουν μια δύσκολη έτσι και αλλιώς διαδικασία, χωρίς να εξουθενωθούν περαιτέρω, ή και να βάλουν σε κίνδυνο και την υγεία τους, ή και την ζωή τους ακόμα για να ολοκληρώσουν με 10-20-30 δηλώσεις που έχουν απομείνει στον  καθένα.
 Γνωρίζετε άλλωστε, ότι μια παράταση  τώρα, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα ζητήματα του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα διευκολύνει τους συναδέλφους λογιστές στο έργο τους και θα περιορίσει τους κινδύνους για την υγεία τους από το άγχος και την πίεση της «τελευταίας μέρας».

Παρακαλούμε να ανακοινώσετε εγκαίρως την  όποια παράταση ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι συνάδελφοι χωρίς άγχος και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω, άλλωστε κανένας λογιστής δεν πρόκειται να κρατήσει δηλώσεις στο γραφείο του.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος και αυτό εναπόκειται στη δικαιοδοσία σας και μόνο. Πιστεύουμε ότι θα τύχει  το αίτημα μας θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους σας, κάτι το οποίο αναμένει και ολόκληρη η κοινότητα των λογιστών.

Φλώρινα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος                     Βασιλείου Κωνσταντίνος    





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου