Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

"Έφυγε" ο Φλωρινιώτης προπονητής ποδοσφαίρου Σπύρος Αμαραντίδης


Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις, η απώλεια είναι μεγάλη.
Η ποδοσφαιρική κοινότητα των Χανίων θρηνεί για την απώλεια του Φλωρινιώτη προπονητή ποδοσφαίρου Σπύρου Αμαραντίδη, ο οποίος πάλεψε παλικαρίσια τους τελευταίους μήνες με την ασθένειά του.
Στον τόπο καταγωγής του, την Φλώρινα, θα πουν το τελευταίο αντίο
στον Σπύρο Αμαραντίδη φίλοι και συγγενείς, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του.
Ο Σπύρος Αμαραντίδης γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1968 και το 1990 βρέθηκε στα Χανιά, για να αγωνιστεί στον Α.Ο. Χανιά. Στη συνέχεια έπαιξε ακόμα σε Ιωνία, Κισσαμικό, Νίκη Σητείας, Μινώταυρο κ.α.
Το 1996-97 κατέκτησε τον τίτλο στην Α' ΕΠΣΧ ως παίκτης-προπονητής του Κισσαμικού.
Ακολούθησε η Ένωση Κανδανολέων Πατελάρι για δύο χρόνια και μία επιτυχημένη παρουσία έξι χρόνων στο Μινώταυρο, όπου πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (1999-2000 και 2003-2004) και ένα Κύπελλο Χανίων (2004-2005).
Το 2005-2006 δεν εργάστηκε σε κάποια ομάδα και την επόμενη σεζόν ανέλαβε την Ιωνία 2000 στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Εργάστηκε ακόμα σε Ακρίτα και Ασπίδα Ναυστάθμου, ενώ ήταν υπεύθυνος της Ακαδημίας της Ιωνίας 2000, η οποία λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις μίνι ποδοσφαίρου "Arena F.C." που διέθετε στις Μουρνιές.
Η ποδοσφαιρική κοινωνία των Χανίων είναι συγκλονισμένη από τη μεγάλη απώλεια, ενός ανθρώπου με ήθος που άφησε πίσω του σπουδαίο έργο και στις ομάδες που εργάστηκε αλλά και στο ποδόσφαιρο των Χανίων με τα ταλέντα που αναδείχθηκαν από την ακαδημία του. 
Τα μηνύματα αποχαιρετισμού είναι πολλά από ομάδες και από συγγενείς με τα λόγια των δίδυμων παιδιών του Γιώργου και Αντώνη Αμαραντίδη να είναι συγκλονιστικά.
Γιώργος Αμαραντίδης: 
«Ο Θεός λένε κατεβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και μαζεύει τα πιο όμορφα λουλούδια, για να φτιάξει μία ανθοδέσμη... Διάλεξε το καλύτερο λουλούδι...
Ο ουρανός απέκτησε ακόμα ένα αστέρι...
Θα φύγεις μόνο όταν σε ξεχάσω... ποτέ δηλαδή. Καλό ταξίδι... Σ' ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ και σου υπόσχομαι θα σε κάνω υπερήφανο!!!!!!!»
Αντώνης Αμαραντίδης: 
«Ο παράδεισος απέκτησε ένα παραπάνω αστέρι...»

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου