Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ρομπέν των Μεθυσμένων

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Θα ήθελα να σας αναφέρω ενα περιστατικό που συνέβη στην πόλη της Φλώρινας τη μέρα που είχαμε εδώ το έθιμο των Φωτιών.

Τη συγκεκριμένη μέρα έρχεται κόσμος απο ολόκληρη την Ελλάδα και απο τις τοπικές αρχές μοιράζεται κρασί και φασολάδα σε διάφορα σημεία της πόλης όπου ανάβουν φωτιές και συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Τη συγκεκριμένη μέρα λοιπόν, αν θυμάμαι καλά 23 Δεκεμβρίου περνώντας με τα πόδια απο την Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου (ο γνωστός "κυκλος" της Φλώρινας ακριβώς στην είσοδο της πόλης) αντίκρυσα το εξής περιστατικό:

Η τροχαία είχε δύο μπλόκα στο συγκεκριμένο σημείο και έκανε αλκοτέστ στους διερχόμενους οδηγούς. Κάποια στιγμή σταμάτησε ένα μαύρο αγροτικό αμάξι και κατέβηκε ο νομάρχης της Φλώρινας ο κύριος Βοσκόπουλος. ΑΜέσως άρχισε να φωνάζει στους αστυνομικούς, λέγοντάς τους οτι αυτό που κάνανε ήταν ξεφτίλα και θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτό. Τους φώναζε οτι έχουν χαντακώσει τους πολίτες της Φλώρινας και πως ήταν τρελό που κάνανε αλκοτέστ τη συγκεκριμένη μέρα γιατί παντού στη Φλώρινα μοιράζανε κρασί στους τουρίστες. Επίσης τους φώναζε συνεχώς λέγοντας οτι ο Παπαδάκης έχει δίκιο που λέει για τη Φλώρινα αρνητικά πράγματα. Αν κατάλαβα καλά πρέπει να απευθυνόταν στον Διοικητή της τροχαίας γιατί ήταν στο μπλόκο και ένας αστυνομικός με τρία αστέρια στον ώμο, ο οποίος του μίλησε απόλυτα ήρεμα και του έλεγε πως κάνουν απλά τη δουλειά τους και δεν κάνουν κάτι παράνομο. Μετά ο Νομάρχης πήρε κάποιον στο τηλέφωνο και του έλεγε τα ίδια λόγια και του είπε πως όταν γίνει δήμαρχος (μιας και οι πολίτες της Φλώρινας τον εκλέξανε για Δήμαρχο τον κύριο) θα τη σταματήσει αυτή την ιστορία με την τροχαία που γράφει τον κόσμο. Μετά ο Νομάρχης έφυγε νευριασμένος και οι αστυνομικοί φύγαν απο το σημείο, πέρνωντας μαζί και έναν πολίτη που είχαν εκεί. Απ'ότι έμαθα την επόμενη μέρα είχαν συλλαβει τον πολίτη γιατί ήταν πολύ μεθυσμένος και τον πήγαν αυτόφωρο.

Μετά απο αυτό το σκηνικό άκουσα στο ράδιο (στην ΕΡΑ) συνέντευξη του Νομάρχη για το σκηνικό όπου ακούστηκαν αρνητικά σχόλια για την τροχαία της Φλώρινας και τις επόμενες μέρες δημοσιεύτηκε ένα αρθρο σε τοπική εφημερίδα όπου τα έχωναν χοντρα στους αστυνομικούς που κανανε αλκοτεστ και μάλιστα έλεγε οτι οι αστυνομικοί φύγανε απο το μερος που κανανε αλκοτεστ επειδή τους είπε ο Βοσκοπουλος. Αμ δε φύγανε γι'αυτό! Αφού είχανε αυτόφωρο οι άνθρωποι, εκεί θα καθόντουσαν?

Αναρωτιέμαι λοιπόν, σε ποια κωλοχώρα του πλανήτη θα επέμβαινε ο Νομάρχης για να σταματήσει νόμιμη ενέργεια αστυνομικών? Και σε ποιά κωλοχώρα του κόσμου δεν θα είχε καμία συνέπεια η απαράδεκτη συμπεριφορά του νομάρχη και του κάθε νομάρχη προς την αστυνομία?

Και αναρωτιέμαι ξανά, η αστυνομία τη μέρα που έχει φωτιές η φλώρινα πρέπει να βγει και να μοιράζει επίσης κρασί στον κόσμο και φασολάδα? ή μήπως πρέπει να αναρτηθεί και πανό στην είσοδο της πόλης με το σύνθημα "Σήμερα όλοι κυκλοφορούμε μεθυσμένοι. Γράφτε στα......... σας τους νόμους , πιείτε σαν τρελοί, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα"
Αναρωτιέμαι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα έπρεπε να το βγάλουν στην επιφάνεια το θέμα αυτό αφήνοντας και τις δύο πλευρές να εκφράσουν τις απόψεις τους, παρά βγάζουν μόνο την άποψη του Νομάρχη και ως γνήσιοι σαλιάρηδες και γλείφτες, τον υποστηρίζουν κι όλας?

Την ελληνική πολιτεία την ενδιαφέρει η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων ή η αύξηση των εσόδων του Δήμου Φλώρινας απο τις φωτιές και τα πανηγύρια?
Όταν σε μια πόλη υπάρχει εκδήλωση οποιουδήποτε είδους, καταλύονται όλα τα προβλεπόμενα απο το νομικό σύστημα?

Ο κύριος Βοσκόπουλος μήπως είχε πιεί επίσης εκείνη τη μέρα? (δεν είδα αν οδηγούσε αυτός, δεν πρόλαβα γιατί γίναν όλα σε λίγα λεπτά)
Αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος σε λίγες μέρες θα είναι δήμαρχος της Φλώρινας? Καήκαμε. Πάλι μεθυσμένοι θα κυκλοφορούν όλοι όπως πριν απο αρκετά χρόνια πριν αναλάβει η τροχαία της Φλώρινας και μας κάνει να οδηγούμε χωρίς να φοβόμαστε αν θα σκάσει πάνω μας ένας μπεκρής, ενας μεθύστακας, ένας ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΗΠΙΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ.
Αναρωτιέμαι, το κρασί μοιραζόταν σε drive-by???? μέσα στα αμάξια τους ήταν όλοι οι τουρίστες και πίναν κρασι? γιατί ενοχλήθηκε τόσο ο ΚΥΡΙΟΣ Βοσκόπουλος ο Ρομπέν των Μπεκρίδων?

Μάλλον ο κύριος Ιωάννης ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ δεν έχει χάσει αγαπημένο του άνθρωπο απο τροχαίο με μεθυσμένο οδηγό. Δεν ξέρει πως είναι. Ξέρει πως είναι να γεμίζει η τσέπη λεφτά. Ξέρει πως είναι να έχεις το τουπέ του Νομάρχη (για κάτι τέτοιους οι αρχαίοι ελληνες χρησιμοποίησαν τον εξοστρακισμό).

Ο Νομάρχης Φλώρινας νοιάστηκε για τα αλκοτεστ τη μέρα των φωτιών και φωναζε στους Αστυνομικούς οτι χαντακώνουν τους πολίτες και την πόλη της Φλώρινας. Ξέχασε πριν απο 2-3 χρόνια που τον έπιασαν οι εγωισμοί με κάποιο θέμα που είχε προκύψει στο χιονοδρομικό φλώρινας και ερχόταν ο κόσμος και άκουγε στο ραδιόφωνο το νομάρχη να τσακώνεται με τοτηδες και λοιπούς για τη Βίγλα Πισοδερίου. Τότε δε χαντακώθηκε ο Νομός κύριε Νομάρχη?
Οι πολίτες της Φλώρινας δεν χαντακώνονται καθημερινά, όταν φροντίσατε να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ θεση σταθμευσης στην πόλη????? βγάζετε λεφτά απο αυτό ε? εχετε έσοδα μπαγάσιδες απο τις κλήσεις της τροχαίας για σταθμευσεις. Μπαγάσιδες!!!!
Ο Νομός της Φλώρινας δε χαντακώνεται απο το άθλιο οδικό δίκτυο κύριε Νομάρχη???? Απο την ανεργία?????? Απο την υπεροψία σας???? απο την αδιαφορία σας στα προβλήματα των πολιτών????? δεν χαντακώνεται ο κόσμος της Φλώρινας όταν πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα? Θα τα μειώσετε ως δήμαρχος?????? θα φτιάξετε παρκινκ για τους ανθρώπους? δρόμους? πεζοδρόμια? Σας ενόχλησαν οι αστυνομικοί.

Αναρωτιέμαι αυτό δεν θα το διαβάσει ένας άνθρωπος (έστω ο καφετζής της Βουλής) που έχει σχέση με βουλευτές κλπ, μπας και γίνει κανα ερώτημα στη Βουλή "ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ?????". Ποιός είναι ο Βοσκόπουλος δηλαδή, δεν κατάλαβα? Κύριε Βοσκόπουλε αύριο θα πιώ και θα έρθω να χωθώ στην αυλή του σπιτιού σας. Θέλω να μου φερθείτε με επιοίκεια και να με ευχαριστήσετε , ενώ παράλληλα θέλω να βραβεύσετε τους τροχονόμους που δεν με πιάσανε ή με πιάσανε και με αφήσανε να συνεχίσω το θεάρεστο έργο μου. Υπάρχει βεβαια και άλλη πρόταση. Στις επόμενες φωτιές να μαζευτούμε όλοι οι μεθυσμένοι και να κυκλοφορούμε μπροστά στο σπίτι σας. Νομίζω πως θα σας γεμίσει ευχαρίστηση και θα σας δικαιώσει το θέαμα.
Αναρωτιέμαι σε τι σκατά χώρα ζούμε?

οκ, οι αστυνομικοί τα παίρνουν, είναι πολλοί απο αυτούς διεφθαρμένοι, είναι σκατοχαρακτήρες άλλοι, εχουν σκατα συμπεριφορά κάποιοι άλλοι αλλα για όνομα του χριστού και της παναγίας: Είναι δυνατόν να είναι αντίθετος με τα αλκοτεστ ο Νομάρχης ενός Νομού????? ε, όχι ρε παιδιά θα τρελαθούμε τελείως?

Επίσης σε κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ της Φλώρινας έλεγε οτι οι αστυνομικοί βγήκαν να κάνουν τζίρο (να μαζέψουν λεφτά εννοεί?????). Ελεος ρε παιδιά αμα τα γράφουν αυτά δημοσιογράφοι, τότε ο Νομάρχης πρέπει να βγει πρόσωπο της χρονιάς στους Times. Πόσο γλείφτες είσαστε τελικά σε αυτή την πόλη εφημερίδες και ραδιοφωνιστές?
Σαν πολίτης - δημότης της πόλης της Φλώρινας αισθάνομαι αηδία και ήθελα να την εκφράσω.
Μάλλον σήμερα η χούντα υπάρχει ακόμα. Και κάποιοι τη βιώνουν στο πετσί τους. Τρέφονται απο τα χουντικά συναισθήματα τους.

Πάμε να φύγουμε ρε απο δω! Θα μας σκοτώσει κανας μεθυσμένος με την υπογραφή του Νομάρχη! Ντροπή που γεννηθήκαμε εδώ. Ντροπή για αυτούς που μας κυβερνάνε. Ντροπή για ολόκληρη τη χώρα. Ας παρέμβει κάποιος. Κρίμα που δε σκέφτηκα να τραβήξω βίντεο με το κινητό. Θα γινόταν best seller.

Αναγνώστης
ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου