Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Σε ρόλο φοροφυγά 7 ΠΑΕ!

Σε ρόλο φοροφυγά 7 ΠΑΕ!

Από Gazzetta Team | Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 21:15

Έξι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας φέρονται να εκδίδουν πλαστά εισιτήρια στα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ , Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλή, Ατρόμητο!


Την αποκάλυψη έκανε το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και χρησιμοποίησε πηγές του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ΠΑΕ αυτές εκδίδουν πλαστά εισιτήρια, ώστε να γλυτώνουν τα ΦΠΑ και τα διαθέτουν στους οπαδούς τους...
Ολα ξεκίνησαν όταν ένας εφοριακός πήγε σε αγώνα της ΑΕΚ με τα παιδιά του στο Ολυμπιακό Στάδιο και διαπίστωσε ότι το εισιτήριο του δεν ήταν τρυπημένο, άρα και ελεγμένο από την εφορία. Ετσι ειδοποίησε το ΣΔΟΕ που έκανε έφοδο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις 27 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και διαπίστωσε το κόλπο, κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα μηχανήματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ολα γίνονταν με τον εξής τρόπο: Επί εποχής Ιωαννίδη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, οι ΠΑΕ είχαν προμηθευτεί οn line μηχανήματα με τις εφορίες, που τρυπούσαν τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων για τον κάθε γηπεδούχο, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και να μην χαθεί χρόνος. Με την απευθείας σύνδεση, η κάθε εφορία γνώριζε πόσο εισιτήρια είχαν εκδοθεί και γινόταν η ανάλογη απόδοση του ΦΠΑ από τις ομάδες.
Ωστόσο κάποιες ΠΑΕ χρησιμοποιούσαν και απλό εκτυπωτικό μηχάνημα, και έτσι σε κάθε αγώνα, μοίραζαν κανονικά εισιτήρια, αλλά και εισιτήρια που δεν ήταν τρυπημένα συνεπώς και θεωρημένα από τις εφορίες, γλυτώνοντας όλο τον ΦΠΑ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ντου έγινε και στον ΠΑΟΚ στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο και βρήκαν εισιτήρια που επίσης δεν ήταν τρυπημένα, ενώ το ΣΔΟΕ διαρρέει ότι έχει βρει παρόμοια επιβαρυντικά στοιχεία και για τον Άρη, τον Αστέρα, την Λάρισα, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο Περιστερίου! Όπως τονίστηκε υπάρχουν υπόνοιες και για παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί τον περασμένο Μάρτιο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο. Φυσικά αν ισχύει το ρεπορτάζ, σε όλες τις ΠΑΕ θα επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο!

---------------------------------------------------------------------------------------------
Φλωρινιώτης : Και σε ανώτερα παιδιά, και σε ανώτερα.....
Πάντως ο νόμος γι' αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις στα "μαγαζιά¨τους είναι σαφής,κλείσιμο της επιχείρησης για κάποιο χρονικό διάστημα, παρακαλώ!!!! Και σε υποτροπή, οριστικό κλείσιμο!!!
Εδώ τί να ισχύει άραγε;

1 σχόλιο:

  1. Σας πήρε κι εσάς η μπάλα "κύριε" Φλωρινιώτη που κάθεστε κρίνετε και πιστεύετε τα "αξιοκρατικά" ρεπορτάζ που "μεγάλου καναλιού"!!!!!!!

    ΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΑΝΑΛΗΘΕΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΟΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ το συγκεκριμένο, διαφοροποιείστε τη θέση σας όσο είναι νωρίς ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή