Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ»



  Κύριε Πρωθυπουργέ, απευθυνόμαστε σε Σας και παρακαλούμε την ύστατη και κρίσιμη αυτή ώρα να παρέμβετε προσωπικά, για να… «διώξετε» όλα τα πνευματικά ιδρύματα από την όμορφη αποκλεισμένη και απομακρυσμένη Φλώρινα.


 «Διώξτε τα» τώρα, πριν κάνουν κι άλλη ζημιά στο πνεύμα, στην οικονομία και στον πολιτισμό μας. Εδώ πάνω έχουμε εφεύρει άλλες πιο σύγχρονες μορφές ανάπτυξης και μόρφωσης!!!  


  «Τα Πανεπιστήμια ΔΕΝ τα χρειαζόμαστε».Έχουμε επενδύσει σε υψηλού επιπέδου αθλητισμό και σε πανηγύρια ποιότητας (πολιτιστικά)!!!

  Σ’ αυτά έχουμε στηρίξει την οικονομία και την πνευματική μας αναβάθμιση!!! Έχουμε τα πιο σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια και Ολυμπιακών προδιαγραφών, κλειστό κολυμβητήριο!!! Είναι οι ισχυροί μας πυλώνες!!! ΔΕΝ έχουμε ανάγκη τα Πανεπιστήμια και τις επιστήμες!!!


 
 Διοργανώνουμε εδώ στα σύνορα το ξακουστό σ’ όλα τα Βαλκάνια πανηγύρι όπου πρωτοστατούν τα μεγαλύτερα Σκοπιανά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα. Με ειδικούς μάλιστα απεσταλμένους που προβάλουν τουριστικά την περιοχή μας και την εθνική τους προπαγάνδα.


  Το ίδιο γίνεται και με τα «ΠΡΕΣΠΕΙΑ». Ένας θεσμός με βαθιές εθνικές ρίζες. Ήρθαν και υποκλίθηκαν για χάρη του πανηγυριού όλα τα μεγάλα μυαλά της ελληνικής πολιτικής και όχι μόνο. Αυτοί που έγιναν παγκόσμια γνωστοί για τη δική τους κονόμα και το οικονομικό θαύμα της πατρίδας μας!


  Έχουμε το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο, που μπορούμε σε μια μέρα να πάμε στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουμε!!!   


  Έχουμε «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ». Το μοναδικό στην Ελλάδα. Κοιτίδα της πολιτικής και του πολιτισμού!!! Οι εκτός Ελλάδας φίλοι μας, που το συντηρούνε στέλνουν τακτικά εθελοντές που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας!!! Εκδίδουν και εφημερίδα όπου μέσω αυτής μας μαθαίνουν την ιστορία της Μακεδονίας και την Μακεδονική γλώσσα!!!


  Δίπλα μας είναι τα Μπίτολα των Σκοπίων. Είναι η «πρωτεύουσά μας»!!! Οι Σκοπιανοί μας τροφοδοτούν φθηνό πετρέλαιο και ζαρζαβατικά.


  Κοντά μας και η Βουλγαρία, να στέλνουμε τα παιδιά μας για εύκολα και φθηνά πτυχία.


  Να γιατί ΔΕΝ χρειαζόμαστε κ. Πρωθυπουργέ τα δικά μας Ελληνικά Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακούς. Εδώ τελειώνει η Ελλάδα. Είμαστε βιτρίνα προς Σκόπια και Αλβανία. Η ύπαρξη τέτοιων ιδρυμάτων εδώ στα τιμημένα σύνορα, μας χαλάνε τη μόστρα, μας ρίχνουν το ηθικό. Είναι εθνική προδοσία το να γίνει η Φλώρινα Πανεπιστημιούπολη!!!


  Να πάτε τα Πανεπιστήμια όσο πιο μακριά από τα σύνορα γίνεται!!! Να τα πάτε στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα.. Εκεί που ξεκίνησε η Επανάσταση του ‘21, όπου «όρκο σταυρώσαν στο σπαθί, η λευτεριά να μη χαθεί».


  Εδώ πάνω είναι σύνορα, με νωπές τις μνήμες της αιματηρής δεκαετίας του σαράντα. Εδώ αμφισβητείται η ελληνικότητά μας, τόσο που και ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε δακρύσει.


  Για εθνικούς λοιπόν λόγους ΔΕΝ πρέπει να έχουμε εδώ πνευματικά ιδρύματα και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα!!! Θα γίνουμε πολλοί και είναι άκρως επικίνδυνο!!!


  Εν Χριστώ Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ, οι Φλωρινιώτες μόνο σε Σας ελπίζουν, μόνο από Σας περιμένουν! 

Μην τους απογοητεύσετε.



Χριστάκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου