Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ



Η μέλισσα είναι ένας πολύτιμος δείκτης για την κατάσταση του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας των ειδών. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να τρώει μεταλλαγμένα προϊόντα και να ζει σε μολυσμένο περιβάλλον, η μέλισσα δεν μπορεί.Ή πεθαίνει ή εγκαταλείπει την κυψέλη και δεν ξαναγυρίζει.Αυτό μοιάζει υπεύθυνο και συγκινητικό. Αλλά μπορεί και να σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας.
Η ζοφερή προφητεία που είχε κάνει κάποτε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν ελπίζουμε να μην επαληθευτεί ποτέ. Οι έρημες κυψέλες ωστόσο που πληθαίνουν μυστηριωδώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνουν την ανησυχία της παγκόσμιας επιστη­μονικής κοινότητας.
Από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ, ο πληθυσμός των εντόμων εξαφα­νίζεται μαζικά.
Αιτία η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έρχεται να δώσει τροφή στη διαμάχη για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι αχώριστοι «σύντροφοι» της καθημερινότη­τάς μας.
Η αγάπη μας για την τεχνολογία και τα «δώρα» της δεν απειλεί μόνο τις μέλισσες, εξηγούν οι ειδικοί, αλλά και την ίδια την επιβίωσή μας. Κι αυτό γιατί η μέλισσα, ως ο καλύτερος επικονιαστής απ' όλα τα έντομα, είναι απαραίτητη για τη γονιμοποίηση δεκάδων δέντρων και φυτών.
Χωρίς αυτή, οι σοδειές θα μειω­θούν δραματικά και μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα πεινάσει.


Πηγή: Το μεγάλο ανθρωπάκι -facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου