Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Katrin Oddsdottir: H Ισλανδία λέει fuck off στους δανειστές





20121109-syntagma-islandias-katrin-oddsdottir
BINTEO. Η Ισλανδή Katrin Oddsdottir, μέλος του Λαϊκού Συνταγματικού Συμβουλίου απαντά στην ερώτηση μας σχετικά το δημόσιο χρέος που αρνήθηκε να πληρώσει ο Ισλανδικός λαός. Και υπογραμμίζει τις ομοιότητες με το ελληνικό πρόβλημα και τους τρόπους αντιμετώπισης. Μικρό απόσπασμα από την εκδήλωση (Ομιλία – Συζήτηση: Το παράδειγμα της Ισλανδίας > Αλλάζουμε το «Σύστημα» αλλάζοντας το Σύνταγμα).


Την Παρασκευή 9-11-2012 η Katrin Oddsdottir παρουσίασε στον Ελληνικό λαό, αυτό που επιμελώς του κρύβουν τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, δηλαδή τον τρόπο που λειτούργησε ο Ισλανδικός λαός για να γλιτώσει από τα νύχια των δανειστών, καθώς και τον τρόπο που ο λαός αυτός παρέκαμψε το εκεί πολιτικό σύστημα και προχώρησε μόνος του στη δημιουργία εντελώς Νέου Συντάγματος με ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, το οποίο στη συνέχεια εγκρίθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2012 με δημοψήφισμα από τον Ισλανδικό λαό. 

Η Ισλανδή Katrin Oddsdottir, δικηγόρος, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Λαϊκού Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας. Ήταν προσκεκλημένη από μέλη της "Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή". Η εκδήλωση έγινε στο με τη συνεργασία του project ‘Politeia 2.0 – Democracy re-born και του διαδικτυακού περιοδικού www.antifono.gr Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στο ΑΝΤΙΦΩΝΟ (www.antifono.gr)



Πηγή: skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου