Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Με μια κίνηση βρέθηκαν 1,5 δισ. ευρώ.....



Ποιος (απλός) τρόπος αποδείχθηκε...μαγικός και οδήγησε την εφορία σε οφειλέτες του δημοσίου που «ξεχνούσαν» να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους

Η κίνηση ήταν απλή, γι΄ αυτό κι αποδείχθηκε μαγική, από πλευράς αποτελεσματικότητας. Στην ειδική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων πήραν τη λίστα των οφειλετών προς το δημόσιο κι έκαναν μια προσπάθεια αντιπαραβολής με τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. Όπου διαπίστωσαν ταύτιση, φρόντισαν να στείλουν κι ένα ειδοποιητήριο, με το οποίο προειδοποιούσαν τους αποδέκτες του ότι αν δεν έσπευδαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, τότε θα ήταν υποχρεωμένοι να δεσμεύσουν για αντίστοιχο ποσό τα ακίνητά τους.


Και ξαφνικά, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, το υπουργείο Οικονομικών μάζεψε περί το 1,5 δισ. ευρώ, σχεδόν από το ...πουθενά. Με μια απλή διασταύρωση στοιχείων. Αποδεικνύοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, πως όταν υπάρχει η θέληση, τότε υπάρχουν και τα μέσα για να γίνουν πραγματικότητα οι κατά καιρούς μεγαλεπήβολοι στόχοι που τίθενται για την συγκέντρωση ανείσπρακτων οφειλών. Το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι και μοναδικό, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα. Πάντως, από την ειδική γραμματεία διαμηνύουν ότι σύντομα θα επαναλάβουν το ίδιο εγχείρημα και σε άλλα μέτωπα, χωρίς να λένε σε ποια, για να διατηρήσουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με την πλευρά τους. Για ευνόητους λόγους.
05/01/2011 5:08 | © VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου