Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ για τη νύχτα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί πολύ θυελλώδεις έως 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, "επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Πέμπτης 27-1-2011 στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες , τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και τους θυελλώδεις Νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή 28-1-2011

1. Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

2. Ειδικότερα στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά".

Πηγή: www.athina984.gr
------------------------------------------------------------
Τις επόμενες μέρες για την Φλώρινα, υπάρχουν προβλέψεις για χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν εώς και 18 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Προσοχή λοιπόν από όλους μας, κυρίως όταν οδηγούμε και βρισκόμαστε στους δρόμους, γιατί οι κίνδυνοι λόγω του χιονιά και του παγετού προβλέπεται να είναι πολλοί.
Προσοχή όμως και γύρω μας, σε ανθρώπους που ίσως έχουν την ανάγκη μας και μπορούμε να τους βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο.
Προσοχή όμως και στα ζωάκια που σε τόσο δύσκολες συνθήκες έχουν την ανάγκη μας, λίγα ψιχουλάκια στο παράθυρο ή λίγο ψωμάκι στα αδέσποτα του δρόμου.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου