Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μία επιχείρηση πρωτοπόρα στον τομέα της σαλιγκαροτροφίας στην Μαρίνα φλώρινας


Και μία επιχείρηση πρωτοπόρα στον τομέα της σαλιγκαροτροφίας βρίσκεται στην Μαρίνα Φλώρινας. Διαβάστε στη συνέχεια και επισκεφθείτε για περισσότερα την ιστοσελίδα www.helagonia.gr
Στο χωριό Μαρίνα του νομού Φλώρινας και στα νότια της κοιλάδας, του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας, της Πελαγονίας, δημιουργήσαμε μια οικογενειακή επιχείρηση με κύρια ενασχόληση της, την εκτροφή σαλιγκαριών με τη μέθοδο της ανοικτής εκτροφής βιολογικού κύκλου.
Το εκτροφείο μας έχει έκταση είκοσι τριών στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα παραγωγής είκοσι πέντε τόνων σαλιγκαριών του είδους Helix Aspersa, περίπου. Η περιοχή μας δεν ενδείκνυται για εντατικές φυτικές καλλιέργειες διότι το κλίμα είναι ηπειρωτικό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και δεν μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες αποδόσεις στις καλλιέργειες μας.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και με σκοπό τη δημιουργία μιας πρωτότυπης για τα δεδομένα της Ελλάδας αγροτικής δραστηριότητας, προχωρήσαμε στην εκτροφή σαλιγκαριών. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος γιατί στην Ελλάδα υπήρχαν ελάχιστα και χωρίς εμπειρία, εκτροφεία ανοιχτού τύπου. Μετά από πολύ μελέτη και ταξίδια στη Ιταλίαμπορέσαμε να συλλέξουμε τα απαραίτητα εφόδια για να φτάσουμε εδώ.
Πηγή: helagonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου