Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτη αρνησιδικία στα δικαστήρια Αθηνών.


Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011



Αυτό που γίνεται με την Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να πάει άλλο. Εκτός των άλλων προβλημάτων που μαστίζουν τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, έχουμε και τον απίστευτα μακρύ χρόνο απονομής της. Χθες για παράδειγμα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο τμήμα εφέσεων κατά αποφάσεων του Ειρηνοδικείου, έδινε αναβολές για το 2014!!! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Έδινε αναβολές για το 2014. Και να σκεφτείτε ότι η κάθε διαφορά που έφτανε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είχε προηγουμένως διανύσει....
μια πολυετή διαδρομή από τη στιγμή που ασκήθηκε για πρώτη φορά αγωγή ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Με δεδομένο ότι οι πιο πάνω διαφορές αφορούν μικρά ποσά, το πολύ μέχρι 12.000 ΕΥΡΩ, καλείται ο κάθε πολίτης να καταναλώσει σημαντικό τμήμα της ζωής του και μάλιστα σπαταλώντας αρκετά χρήματα σε δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων, που μπορεί να ξεπεράσουν και τα χρήματα που ζητάει από το Δικαστήριο!!, προκειμένου να πάρει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια μια απόφαση (η ποιότητα της οποίας είναι άλλη πονεμένη ιστορία), η οποία απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα, θα του είναι άχρηστη, γιατί οι πραγματικές καταστάσεις των διαδίκων σίγουρα θα έχουν αλλάξει και ίσως να μην μπορεί κάν να εκτελεστεί.

Εννοείται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν είναι η μόνη περίπτωση καθυστέρησης εκδίκασης υποθέσεων. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα Δικαστήρια.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει μόνο με ελάχιστες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αλλά, όπως έχουμε πει και άλλοτε, η Δικαιοσύνη είναι μια από τις πιο βαριές «βιομηχανίες» άντλησης δημοσίων εσόδων και επαγγελματικού βιοπορισμού πολλών δεκάδων χιλιάδων απασχολουμένων με αυτήν.

Μετά έχουμε απαίτηση να ξεκαθαρίζουν γρήγορα τα σκάνδαλα των πολιτικών. Εδώ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει μια μικρή διαφορά Ειρηνοδικείου!! Τι να συζητάμε τώρα.

Απλά αυτό το κράτος θέλει γκρέμισμα και οικοδόμηση ενός σύγχρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου